22 september 2017

Lipica: Tweespanmenners voorlopig achtste

Nadat op donderdag de eerste groep tweespanrijders de hoofdpiste in Lipica betrad voor hun dressuurproef, was het vandaag de beurt aan de tweede helft rijders, waaronder vier Nederlandse menners. Na dit eerste onderdeel bezet het Nederlandse team de achtste plaats. De Hongaren gaan aan de leiding, voor Duitsland en Italië.

Tom Engbers
Foto: Krisztina Horváth

Geen van de menners die vandaag in de piste kwam slaagde er in om de prachtige proef van de door Team Riant getrainde Martin Hölle van donderdag te verbeteren waardoor de 20-jarige student de dressuur op zijn naam kon schrijven. Beat Schenk hield eveneens zijn tweede plaats vast. Het beste Duitse resultaat werd neergezet door de winnaar van Windsor en Valkenswaard Lars Schwitte.

Met zijn 11e plaats is Tom Engbers de beste Nederlander in de dressuur. Stan van Eijk reed zijn span vandaag naar de 26ste positie, Tristan Verheijen werd 37ste. Individuele deelnemers Antonie ter Harmsel werd 46ste, Geert Dijkhof eindigde op de 62ste plaats in het 81 deelnemers tellende veld.

De Hongaar Zoltán Lázár, lid van het Hongaarse team, werd vandaag geëlimineerd aangezien zijn oornetjes vastgebonden waren aan de neusriem en dit reglementair niet is toegestaan.

Morgen staat vanaf 10.00 uur de marathon op het programma met acht uitdagende hindernissen, ontworpen door de Hongaarse level 4 parcoursbouwer Gábor Fintha.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.


Martin Hölle
Foto: Krisztina Horváth