5 mei 2019

Lisieux 2019: Nederlandse menners knallen in de marathon

De marathon van de internationale ponywedstrijd in Lisieux ontaardde vandaag ondanks de kou en regen in een Nederlands onderonsje. Bij de tweespan pony's eiste Rodinde Rutjens de winst op, voor de eveneens sterk rijdende Nathalie van der Ende. Marijke Hammink zette met haar vierspan toptijden neer en won ook dit onderdeel, waarin Joey van der Ham opnieuw tweede werd. Lisieux is helaas niet de wedstrijd van Hendrik-Jan Beekhuiszen. De menner uit Zeewolde werd uitgesloten nadat hij in de eerste hindernis een poort vergat.

De Franse level 3 parcoursbouwer Philippe Bloissier had voor de ponyspannen zeven mooie hindernissen in het middenterrein van de renbaan uitgezet. De hindernissen boden veel variatie in routes en waren door hun verschillende uiterlijk goed te onthouden voor de deelnemers.


Rodinde Rutjens is met haar marthonwinst opgeklommen naar de eerste plaats in het klassement, maar staat binnen een balletje met de Fransman Jean Frederic Selle. Cas Hendriks staat vijfde, voor Nathalie van der Ende en Melanie van de Bunt. Wolter van der Veen staat 10e.
Foto: Pixelvisuel

Marijke Hammink heeft haar voorsprong fors uitgebouwd en staat nu ruim 24 voor op Joey van der Ham. De Française Amandine Debove bezet de derde plaats.
Foto: Pixelvisuel

Enkelspan pony's

Bij de enkelspan pony’s won de Française Berengere Cressent de marathon, voor Claire Lefort die met haar twee pony’s tweede en derde werd.

Op zondag gaat de vaardigheid om 10.00 uur van start op de gravelbaan van de hippodrome.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.