20 december 2019

Londen Olympia 2019: Koos de Ronde sterk in eerste wedstrijd

Koos de Ronde is vanmiddag als tweede geëindigd in de eerste wedstrijd van de FEI Wereldbeker vierspannen in Londen Olympia. De Ronde reed twee foutloze omlopen en moest alleen de momenteel onverslaanbare Boyd Exell voor zich dulden. Voor IJsbrand Chardon liep het vandaag minder voorspoedig. Hij werd laatste in het zeven deelnemers tellende veld.


Foto: Krisztina Horváth

Zowel wild card rijder Boyd Exell als Koos de Ronde en Chester Weber wisten zich te kwalificeren voor de Drive Off over het mooie en selectieve parcours van level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman waarbij de resultaten van beide manches bij elkaar werden geteld. Chester Weber reed na de start door poortje nummer 10 en werd uitgesloten. Koos de Ronde reed vervolgens een zeer snelle en scherp gereden ronde en legde hiermee de druk op Boyd Exell. De vijfvoudig Wereldkampioen voelt zich duidelijk als en vis in het water in de prachtige Londen Olympia hal, waar alles in het teken staat van de kerst. Exell stuurde zijn ervaren span vervolgens op adembenemende wijze kort en op hoog tempo door het iets verkorte parcours en stopte de klok ruim drie seconden sneller dan Koos.

IJsbrand Chardon maakte vandaag de nodige foutjes en verloor bovendien kostbare seconden toen hij poort zes miste en opnieuw moest aanrijden. Chardon mag op zaterdagavond als eerste de ring betreden voor de Wereldbekerwedstrijd waarin de punten worden verdeeld.

Jozsef Dobrovitz en Mareike Harm deden vandaag niet voor elkaar onder. Beide menners wisten foutloos te blijven waarbij Dobrovitz net een tik sneller eindigde en vierde werd, voor Harm. Tweede wild card deelnemer Daniel Naprous reed na zijn mooie tweede plaats in de Extreme Driving iets te overmoedig en moest vier balletjes incasseren waarmee hij op de zesde plaats eindigde.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.