19 december 2019

Londen Olympia 2019: snelle start voor Boyd Exell

In een nagenoeg uitverkochte Olympia Hall liet Boyd Exell vanmiddag een mooi staaltje stuurmanskunst zien en won de Extreme Driving proef, de opwarmrubriek voor de Wereldbeker die op vrijdag van start gaat. Zowel IJsbrand Chardon als Koos de Ronde maakten foutjes en moesten genoegen nemen met de vierde en vijfde plaats.

Daniel Naprous
Foto: Krisztina Horváth

Daniel Naprous zette een verrassende prestatie neer. De wild card deelnemer uit het gastland mocht als eerste van start en legde het mooie parcours van Jeroen Houterman snel af met slechts één afgeworpen balletje. Vervolgens wist geen van de vijf vierspanrijders de prestatie van Naprous te verbeteren, tot Exell de ring in kwam en als enige een foutloze omloop neerzette. Zowel Naprous als Exell en de als derde geplaatste Chester Weber kwamen terug voor de Drive off over hetzelfde parcours waarin met een schone lei werd begonnen. Nadat Weber twee foutjes liet noteren, stopte Naprous de klok op een toptijd van 125,40 en was hiermee ruim drie seconden sneller dan Exell in de eerste omloop. Helaas rolden er drie balletjes bij de Brit. Exell had vervolgens vrij spel en wist ondanks een extra volte in de eerste marathonhindernis de Extreme Driving rubriek met een foutloze rit op zijn naam te schrijven.

Ijsbrand Chardon zette in de eerste omloop de derde tijd neer maar moest drie balletjes incasseren. Koos de Ronde liep extra strafseconden op nadat hij een poort omver reed die hij nog niet had genomen. Mareike Harm miste vandaag snelheid in haar span en werd zesde, voor Jozsef Dobrovitz die door een miscommunicatie met zijn voorpaarden extra seconden opliep toen een van de marathonhindernissen herbouwd moest worden.

Morgen om 12.40 uur Engelse tijd (13.40 Nederlandse tijd) staat de eerste wedstrijd van de Wereldbeker op het programma waarvoor Houterman een nieuw parcours heeft ontworpen.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.