18 december 2015

Londen Olympia: Chardon foutloos naar de tweede plaats

Met twee foutloze omlopen legde IJsbrand Chardon vanmiddag beslag op de tweede plaats in de eerste wedstrijd van de Wereldbeker vierspannen in Londen Olympia. Boyd Exell was ondanks een afgeworpen balletje opnieuw de sterkste en won. Glenn Geerts reed zijn vierspan KWPN tuigpaarden verdiend naar de derde plaats. Koos de Ronde moest een pechballetje incasseren en werd zesde.

Parcoursbouwer Johan Jacobs had een mooi, snel parcours uitgezet wat door zowel de rijders als het publiek op de volle tribunes gewaardeerd werd. De toeschouwers genoten met volle teugen van de spannende wedstrijd, waarin alle deelnemers flink aan elkaar gewaagd waren.
Chardon reed met dezelfde paarden als waarmee hij gisteren in de extra wedstrijd eveneens tweede werd: “Het liep heel goed,” vertelt Chardon. “Alleen in het laatste deel van het parcours wilde ik binnendoor steken om naar de laatste poort te rijden, maar Inci was daar te sterk waardoor ik toch achterlangs moest. Dit scheelde me zo’n 3 seconden.”

Glenn Geerts wist dat hij in de eerste omloop foutloos moest blijven om kans te maken op een top drie klassering nadat zijn voorgangers, inclusief de sterk rijdende wild card menner Dan Naprous, eveneens een goede tijd hadden neergezet: “Het liep heel goed,” vertelt de jongste deelnemer aan de Wereldbeker vierspannen in Londen. “Ik kon merken dat mijn paarden nog beter waren dan gisteren, ze waren tijdens het opwarmen ook rustiger.” Helaas tikte Geerts er in de winning round, waarin een kegelpoort minder stond, er twee balletjes af en werd hij derde: “Ik kan de paarden niets verwijten, ik ging gewoon te hard. Maar ik had ook niets te verliezen,” glundert een tevreden Geerts.

Koos de Ronde had zijn span anders opgesteld ten opzichte van donderdag: “Het span voelde beter dan gisteren, het was alleen jammer dat ik een pechballetje had. En in de tweede hindernis kwam er een leidsel onder mijn rempedaal waardoor ik drie seconden verloor. Morgen moet ik gewoon hard rijden aangezien de vijf die na mijn starten er ook allemaal voor zullen gaan.”

Zaterdag 19 december om 19.15 uur Nederlandse tijd komen de zeven menners opnieuw in de sfeervolle ring van Londen Olympia om kostbare Wereldbekerpunten te verzamelen. Boyd Exell en Daniel Naprous rijden met een wild card en maken dus geen aanspraak op punten. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden op FEI TV.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans