17 december 2015

Londen Olympia: Chardon tweede met reservepaard

Ijsbrand Chardon zette vanmiddag zijn reservepaard Inci in tijdens de extra wedstrijd in Londen Olympia. Inci verving zijn vaste voorpaard Aladin, die vanwege een hoestje op stal was gebleven. De viervoudig Wereldkampioen eindigde op de tweede plaats achter de momenteel onverslaanbare Boyd Exell. Koos de Ronde werd zesde in deze extra rubriek die niet meetelt voor de Wereldbeker.


Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Na de veterinaire keuring vanmorgen kwamen de zeven menners vanmiddag in actie in de Extreme Carriage Driving rubriek in de kleine, maar knusse piste in Londen. De Nederlandse level 4 parcoursbouwer Johan Jacobs had een snel parcours ontworpen waarin de nieuw vormgegeven hindernissen mooi uitkwamen.

Boyd Exell zette als derde starter de snelste tijd neer en won ondanks een afgeworpen balletje met ruim 2 seconden voorsprong op Chardon, die vandaag als enige foutloos wist te blijven. Chardon’s voorpaarden misten de nodige snelheid in de hindernissen: “Ze waren iets te flauw, morgen moet het absoluut harder,” licht de menner uit Schipluiden toe. “Aladin kan ik in principe weer gebruiken morgen, maar ik weet nog niet of ik ga wisselen. Normaal gesproken groeien de paarden in de wedstrijd en Inci wordt normaal ook beter.”

Koos de Ronde zette weliswaar de tweede snelste tijd neer, maar tikte drie balletjes van de kegels en moest genoegen nemen met de zesde plaats: “Tijdens de presentatie in de ring voorafgaand aan de proef werd de spot op mijn linkerachterpaard gezet, daar schrok zij zo van dat zij haar buurman tegen de boarding drukte. Hierdoor was mijn achterspan tijdens de proef heel lastig te rijden. Ik ga morgenochtend kijken hoe het er voor staat en beslis dan of ik ga wisselen.”

De Hongaar József Dobrovitz reisde met vijf paarden naar Olympia, maar bij aankomst bleek een van zijn paarden niet fit waardoor de meervoudig Hongaars kampioen over slechts vier paarden kan beschikken. Gelukkig betrof het zijn reservepaard en Dobrovitz reed zijn vierspan Lipizzaners onder toeziend oog van het in grote getale aanwezige publiek naar de derde plaats.

Vrijdagmiddag om 13.30 uur Nederlandse tijd wordt de eerste wedstrijd van de Wereldbeker vierspannen verreden.
Deze wordt live uitgezonden op FEI TV.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans