15 december 2017

Londen Olympia: IJsbrand Chardon op pole position voor de Wereldbeker

Ijsbrand Chardon heeft vanmiddag na een bloedstollende rit de eerste wedstrijd van de Wereldbekerwedstrijd in London Olympia op zijn naam geschreven en mag morgen als laatste starter de prachtige arena binnenrijden. Chardon liet Boyd Exell en Glenn Geerts achter zich. Koos de Ronde werd vandaag vierde.

IJsbrand Chardon
Foto: Krisztina Horváth

Chardon had het voordeel dat hij de laatste startplaats had geloot, waardoor hij zich kon richten op de tijd van Boyd Exell, die als wild card-rijder het spits had afgebeten . “Na hindernis 4 lag ik twee seconden voor op Boyd, dus dacht ik bij mezelf, ‘nu moet ik zo doorgaan’,” aldus de blije Chardon. “In de tweede hindernis had ik een kleine hapering , maar dat kon ik goed corrigeren. Mijn tijd was heel goed, ik geloof niet dat ik daar morgen nog veel vanaf kan halen, daarvoor mist mijn nieuwe voorpaard nog wat ervaring. Morgen is er een nieuwe wedstrijd, waarbij ik allereerst zal proberen om me voor de winning round te kwalificeren. We beginnen weer bij nul, dus ik weet wat me te doen staat om opnieuw voor de winst te kunnen gaan.”

Level 4 parcoursbouwer Johan Jacobs had opnieuw een uitdagend en vloeiend parcours ontworpen voor de rijders, die vandaag slechts één ronde reden. Na zijn voortreffelijke rit op de openingsdag lukte het Glenn Geerts vandaag opnieuw om zijn span snel door het parcours te sturen. Hij had slechts één afgeworpen balletje, wat hem de derde plaats opleverde. Menner van het jaar Benjamin Aillaud had zijn Arabo Friezen vandaag eveneens goed aan het lopen en werd na een foutloze rit vierde.

Koos de Ronde had twee afgeworpen balletjes en kwam daarmee op de vijfde plaats uit, voor de Britse wild card deelnemer Daniel Naprous en de Amerikaan Chester Weber. Weber reed in de tweede hindernis een element om, wat hem de nodige strafseconden opleverde.

Zaterdagavond om 19.30 uur Nederlandse tijd wordt de Wereldbekerwedstrijd verreden over hetzelfde parcours als vandaag.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto’s.