16 augustus 2015

Maasdijk: spannende NK-ontknoping in de vaardigheid

De afsluitende vaardigheidsproef zorgde vanmiddag voor een spannende ontknoping in de finale van het NK tweespannen. Harrie Verstappen liet enkele tijdfouten noteren en wist zodoende zijn vierde nationale gouden medaille zeker te stellen. De algemene eindoverwinning ging naar Riant-menner Claudio Fumagalli die als enige de lei volledig schoon wist te houden.

Met name de toegestane tijd bleek een behoorlijke scherprechter te zijn en zorgde voor teleurstelling én blijdschap. Na de dressuur en de marathon stonden Raymond Letteboer en Antonie ter Harmsel op zilver en brons, maar zij wisten deze posities niet vast te houden. De ervaren vaardigheidsspecialist Carlo Vermeulen tikte één balletje van de kegels en passeerde iets over de toegestane tijd de finish. Met dit uitstekende resultaat klom hij uiteindelijk van de vijfde plaats in het NK naar verdiend zilver. Erik Couwenberg stond op de vierde plaats in het NK-klassement en wist evenals Ben Gosschalk foutloos te blijven. Nadat Letteboer en ter Harmsel met de nodige strafpunten de ring hadden verlaten, klom Couwenberg hiermee op naar brons in het NK. Tristan Verheijen wist nog twee plaatsen te klimmen en eindigde net naast het podium op de vierde plaats, voor Letteboer, Gosschalk en Ter Harmsel.

Bondscoach Harry de Ruyter maakt dinsdag na dit NK, dat tevens de laatste observatiewedstrijd was voor het WK in Fábiánsebestyén, bekend, welke vijf tweespanrijders een startplaats hebben verdiend.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans