4 november 2022

Maastricht 2022: Boyd Exell opnieuw klasse apart

In twee magnifieke foutloze omlopen gaf regerend Wereldkampioen Boyd Exell vanavond in het MECC in Maastricht zijn concurrenten opnieuw het nakijken. Exell gaf een knap staaltje rijkunst weg en zowel IJsbrand Chardon als Koos de Ronde moesten hun meerdere in hem erkennen.

Daar waar zijn concurrenten hier en daar balletjes aftikten, stuurde Exell zijn vierspan als een geoliede machine door het uitdagende en selectieve parcours van Jeroen Houterman. Het publiek op de volle tribunes leefde vol enthousiasme mee met de ritten van de zes rijders, die op het scherpst van de snede reden.

Zowel Chardon als De Ronde selecteerden zich voor de tweede manche over het verkorte parcours. Koos de Ronde maakte een stuurfoutje en reed al door poort 7 voordat deze aan de beurt was, wat hem extra strafseconden opleverde. IJsbrand Chardon kon door twee afgeworpen balletjes het gat met Exell niet verkleinen.

De Duitser Michael Brauchle rijdt voor het eerst in Maastricht en miste door één afgeworpen balletje op een haar na zijn kwalificatie voor de drive-off en eindigde als vierde. Wild card rijder Glenn Geerts maakte drie foutjes en eindigde vandaag als vijfde, voor de Fransman Benjamin Aillaud met zijn vierspan Lusitanopaarden.

Zaterdagavond om 21.45 uur starten de vierspanrijders opnieuw in de Wereldbekerwedstrijd waarin de Wereldbekerpunten verdeeld worden.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto’s.Foto: Wil Smeets

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.