22 juli 2010

Maestro naar WK in Pratoni del Vivaro

Maestro heeft zich internationaal gekwalificeerd voor deelname aan het komende wereldkampioenschap voor enkelspannen.
De negenjarige Arabo-Friese dekhengst reist mee naar het Italiaanse Pratoni del Vivaro en wordt bij eventuele veterinaire problemen als reservepaard ingezet voor het volledige Nederlandse team. De Nederlandse ploeg bestaat uit Saskia van Heesch, Jan van den Broek en Frans Hellegers. Als individuele menners nemen Christiaan Provoost en Martin van de Broek deel aan dit WK.
 Christiaan Provoost brengt Maestro al enkele jaren succesvol uit in de samengestelde mensport. Vorig jaar won hij met Maestro het Belgisch Kampioenschap in Zutendaal en dit jaar, in Horst aan de Maas, won deze combinatie er de klasse 4 wedstrijd. Enkele dagen later kwalificeerden Maestro en Christiaan zich tijdens de internationale deelname in het Franse Conty waar ze, na Jan van den Broek, het beste Nederlandse resultaat boekten.

In de vrachtwagen heeft Christiaan Provoost naast zijn eigen paard Umiro, al een extra plaats gereserveerd voor Maestro voor het transport naar Italië. Ter plaatse zullen Marina en Christiaan zich ontfermen over de verzorging en de training van de hengst.
Voor Marcel Verschueren (Belsele), de Belgische eigenaar van Maestro, is dit een grote eer. Met alle plezier stelt hij zijn zwarte parel ter beschikking aan het Nederlandse team. “Maestro verkeert momenteel in topvorm. De hengst wordt wekelijks getraind door Christiaan en loopt momenteel super. De Nederlandse ploegleider Tjeerd Velstra volgde zijn voorbije prestaties en kent de veelzijdige kwaliteiten van Maestro. Dit is een mooie promotie voor het Arabo-Friese Stamboek en bewijst de kwaliteit van een Arabo-Fries als sportpaard.”
Meer info: http://www.eikenhof.net
 

Meer informatie over het WK