21 januari 2016

Marc Van der Speeten in Belgische Mencommissie

De Belgische ponymenner Marc Van der Speeten neemt de plaats in van Jan Devaere in de Belgische en Vlaamse Mencommissie. Jan Devaere nam in december 2015 wegens gezondheidsproblemen ontslag als afgevaardigde in deze commissie.

De Vlaams-Brabantse ponymenner zal vanaf februari de vergaderingen bijwonen en heeft tot de verkiezingen een adviserende functie. Marc Van der Speeten: "Vanuit de commissie ben ik gevraagd om de werkgroep te versterken en na beraad ben ik ingegaan op deze vraag. Een groot deel van mijn inzet wil ik besteden als vertegenwoordiger van de ponymenners, daarnaast is er zeker ook werk aan de winkel om de opleidingen van de officials sneller en vlotter te laten verlopen. Ik heb een voorstel aangegeven om de verwarrende benamingen van de Belgische officials in overeenstemming te brengen met deze van de FEI, dus met levels. Ook inzake begeleiding en training van de menners zijn er een aantal praktische mogelijkheden te bespreken."


De functie van ondervoorzitter in de Vlaamse mencommissie gaat naar Wim De Poorter. "In de VLP-commissie blijf ik mij inzetten voor de menopleidingen en de brevettenwerking, in de nationale commissie wordt de communicatie één van mijn prioritaire doelstellingen."

Bron: Galop.beFoto: Krisztina Horváth