4 oktober 2019

Mareike Harm eerste vrouw in Wereldbeker vierspannen

Na de laatste kwalificatiewedstrijd afgelopen weekend in het Hongaarse Izsák zijn de 10 menners bekend, die komende wintermaanden deelnemen aan de prestigieuze Wereldbeker vierspannen. Voor het eerst in de 19-jarige geschiedenis van de Wereldbeker heeft een vrouw zich weten te kwalificeren. De Duitse Mareike Harm presteerde afgelopen outdoor seizoen zeer constant en behaalde hiermee de achtste plaats in de Wereldbekerkwalificatie ranglijst.

Mareike Harm
Foto: Krisztina Horváth

Nog nooit indoor gestart

De sympathieke Duitse heeft er zin in: “Toen ik eenmaal in de gaten had, dat ik in de top 10 zou eindigen, heb ik eerst nog wel even getwijfeld of ik wel mee zou doen. Ik heb echt nog nooit indoor gereden! Bovendien zijn het toch heel wat weekenden van huis en ik organiseer zelf bij ons thuis een hele serie indoor springwedstrijden waarmee ik heel druk ben. Gelukkig vinden deze door de week plaats zodat ik de weekenden weg kan. Alfons Engbers heeft passende paarden voor mij gezocht. Ik heb er al een paar keer mee gereden en het loopt niet verkeerd. Tegen de grote jongens als Boyd, Koos, Ijsbrand en Bram kan ik niet op, maar ik ga gewoon proberen netjes rond te komen!”

Op het nippertje

De andere negen menners die zich dit seizoen hebben gekwalificeerd zijn Boyd Exell, Koos de Ronde, Ijsbrand Chardon, titelverdediger Bram Chardon, Chester Weber, Benjamin Aillaud, Glenn Geerts, Jérôme Voutaz en József Dobrovitz. Zowel Voutaz als Dobrovitz wisten zich door hun deelname in Izsák afgelopen weekend op het nippertje nog te kwalificeren.

Op 14 oktober is de loting waarna bekend is, welke menner op welke wedstrijd start.Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.