5 februari 2015

Mark Weusthof doet even stapje terug

Mark Weusthof houdt het internationale wedstrijdcircuit in 2015 even voor gezien. De menner uit het Overijsselse Rossum zal dit jaar niet in de hoogste klasse te bewonderen zijn. Weusthof doet bewust tijdelijk een stapje terug omdat hij dit jaar niet beschikt over een hoofdsponsor. In 2016 wil hij hoe dan ook weer van de partij zijn op topniveau als het wereldkampioenschap voor vierspanrijders in Breda wordt gehouden.

Mark Weusthof legt uit: “Als je geen echte hoofdsponsor hebt, scheelt dat op jaarbasis veel geld. Om ons te kwalificeren voor het WK in Breda hoeven we niet heel Europa door. Het is misschien niet ideaal omdat we eigenlijk iets minder doen dan we gewend zijn, maar de situatie is nu eenmaal zo. We moeten even een pas op de plaats maken. Rijd ik nu gewoon door, dan denkt iedereen dat het allemaal wel als vanouds verder gaat. Maar zo ligt het nu even niet.”

Weusthof gaat dit jaar gebruiken om samen met de Stichting Twents Vierspan Theo Weusthof een nieuwe geldschieter voor zijn vierspan te zoeken. “Die moeten we hebben als we tijdens het WK in Breda gedegen aan de start willen komen. Uiterlijk in september moet die er zijn, anders komen we wel wat in de problemen. Dat hoeft overigens niet één bedrijf te zijn. Als het er een paar zijn die het samen doen, is het natuurlijk ook goed. Maar wil ik in Breda echt iets kunnen betekenen, dan zal ik me voor die tijd wel een paar keer internationaal moeten kunnen laten zien. Dankzij een grote, enorm trouwe basis aan enthousiaste sponsoren zijn we nog gelukkig nog steeds in staat op een heel hoog niveau te presteren. Zonder hun inbreng is dat echt niet mogelijk, Maar om ons echt te melden op het wereldniveau hebben we daar boven op nog een goede hoofdsponsor nodig"Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth