29 december 2013

Mechelen: Koos de Ronde wint warming up!

Koos de Ronde heeft tot zijn grote vreugde de eerste wedstrijd gewonnen in de FEI Wereldbekerwedstrijd, met minimale voorsprong op Georg von Stein. Als derde eindigde József Dobrovitz, met vijf seconden achterstand op Von Stein.


De Ronde (Zwartewaal) reed met dezelfde opstelling als in Londen, maar vond toch dat het nu iets minder liep: “De hindernissen liepen lekker door, maar op de langere lijnen miste ik wat snelheid.” Door foutloos te rijden, evenals de andere twee rijders in de top drie, wist hij deze wedstrijd toch op zijn naam te schrijven. Theo Timmerman (Putten) realiseerde weliswaar de snelste tijd, maar reed er drie ballen af, waardoor hij zakte naar een vijfde plaats. Morgen zal het erom spannen, want Timmerman zal hoog moeten eindigen wil hij aanspraak maken op een finaleplaats in Bordeaux, begin februari. De Ronde kan in Mechelen geen punten verdienen, aangezien hij met een wild card rijdt, evenals Glenn Geerts die als zesde eindigde. Tomas Eriksson reed weliswaar heel snel, maar twee afgeworpen ballen kostten hem een topnotering, hij eindigde als vierde.
József Dobrovitz jr. met Bram Chardon als groom sluit de rij op een zevende plaats, vanwege een verkeerd gereden poort en 3 afgereden ballen en zal morgen dus als eerste starten in de Wereldbekerwedstrijd.

Klik hier voor de uitslagen
Klik hier voor de foto's met dank aan Marie de Ronde.
Klik hier voor de video's