29 december 2016

Mechelen: Tweede plaats voor Koos de Ronde

De wild card rijders maakten vanmiddag de dienst uit in de eerste wedstrijd van de FEI Wereldbeker vierspannen tijdens Jumping Mechelen. Boyd Exell won, voor meervoudig Mechelen-winnaar Koos de Ronde en lokale favoriet Glenn Geerts.

Koos de Ronde
Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman had een mooi parcours ontworpen voor de acht menners, waarin techniek en snelheid elkaar vlot afwisselden. Exell en Geerts wisten als enige de lei schoon te houden. Geerts zette als eerste starter de te kloppen tijd neer, maar deze werd al gauw verbeterd door Exell, die maar liefst 13 seconden sneller was. Koos de Ronde maakte in zijn achterspan gebruik van een nieuw paard, de 11-jarige Amadeo V. De Ronde’s basistijd was zeven seconden langzamer dan Exell, maar dit bleek ondanks een afgeworpen balletje voldoende te zijn voor de tweede plaats.

IJsbrand Chardon was twee seconden sneller dan De Ronde, maar moest twee balletjes incasseren en eindigde op de vierde plaats, voor Theo Timmerman die collega-vierspanrijder Rob Lommers als groom op het rijtuig had. Jérôme Voutaz tikte drie balletjes van de kegels en werd zesde, voor Rainer Duen en Georg von Stein. De regerend Duits kampioen verslikte zich in de tweede marathonhindernis waardoor hij verloor kostbare seconden verloor en er in totaal vijf balletjes rolden.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor het fotoalbum.