22 oktober 2018

Medaillewinnaars WK’s Kronenberg en Tryon gehuldigd

Vanavond werden de medaillewinnaars van de Wereldkampioenschappen in Kronenberg en de Wereldruiterspelen in Tryon door de KNHS op Papendal gehuldigd.
De huldiging werd geopend met een zeer inspirerende presentatie van wielrenster Annemiek van Vleuten, Wereldkampioen tijdrijden 2017 & 2018. Van Vleuten wist de aanwezige hippische sporters, begeleidingsteams, familieleden en officials zeer te motiveren en maakte duidelijk hoe belangrijk het is om goed te focussen op je doel.Paramenners Jacques Poppen en Francisca den Elzen werden in het zonnetje gezet voor het behalen van individueel goud en hun bijdrage aan het team goud op het WK in Kronenberg. Martje Witvoet en Aad van Marwijk werden gehuldigd voor hun individuele bronzen medaille.

Historisch team goud werd op hetzelfde WK in Kronenberg behaald door de enkelspanrijders. Eline Houterman, Frank van der Doelen en Saskia Siebers stonden voor het eerst in de geschiedenis van de mensport op de hoogste trede van het podium. Bovendien behaalde Saskia Siebers individueel zilver. Bondscoach Ad Aarts en teamveterinair Schelto Jonker begeleidden de teams op beide WK’s die gelijktijdig plaatsvonden en die door Aarts ‘als beste WK enkelspannen ooit’ werd betiteld. Ook Ad en Schelto ontvingen uit handen van KNHS-voorzitter Cees Roozemond en Ambassadeur van het KNHS Talentenplan Anky van Grunsven een prachtige foto en een mooi boeket.

IJsbrand Chardon, Bram Chardon en Koos de Ronde wonnen onder leiding van bondscoach Harry de Ruyter en teamveterinair Albert van Unen zilver op de Wereldruiterspelen in Tryon. Helaas konden De Ronde en Van Unen niet aanwezig zijn tijdens de huldiging. IJsbrand, Bram en Harry blikten terug op ietwat teleurstellend zilver, maar keken positief vooruit en hebben hun zinnen gezet op goud tijdens het WK Kronenberg 2020.