31 juli 2022

Menclinics en minimarathon Horse Event Youth 2022

Horse Event 2022 wordt dit jaar over twee weekenden in september verdeeld. In het eerste weekend (10 en 11 september) is het programma speciaal opgesteld voor de jeugd en hun ouders; een week later zijn de volwassenen aan de beurt.

Zaterdagprogramma

In het weekend voor de jeugd worden er enkele men-gerelateerde clinics en een demo-wedstrijd georganiseerd.

In de Sportpiste, om 10.15 uur geeft internationaal 3* enkel- en tweespanmenner Sam Couwenberg een clinic dressuur en vaardigheid onder de naam: “Hoe anders is het als je er áchter zit”.
Sam licht toe: “Tijdens mijn clinic wil ik uitleggen hoe je overgangen en de onderdelen in de dressuurproef correct uitvoert en waar je op moet letten om een foutloze vaardigheid te kunnen rijden.”

In de Recreatiepiste, om 11.40 uur geven twee jonge kinderen, Lara en Jaylynn, acte de présence met hun pony’s in “Mennen, hoe doe je dat?”.

Geef je op voor de menwedstrijd op zondag!

Op zondagmorgen tussen 10.00 en 11.15 uur wordt er in de Sportpiste een demonstratiewedstrijd minimarathon georganiseerd, waarvoor je je kunt opgeven. Deelname is mogelijk (volgens KNHS reglement) vanaf 10 jaar in het enkelspan en vanaf 14 jaar in het tweespan. Voor beide rubrieken geldt een maximum leeftijd van 16 jaar voor de menner.

Het inschrijfgeld is 15 euro, inclusief drie Horse Event – toegangskaarten. Het parcours verkennen is mogelijk vanaf 09.00 uur.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven


Minimarathon tijdens Horse Event