9 augustus 2013

Mennen met een plan op Horse Event

Het thema van de Mensportdag op Horse Event 2013 is Mennen met een plan. Als menner moet je je voorbereiden op je wedstrijd, als instructeur moet je je leerling klaarstomen. Om je doelen te kunnen realiseren, heb je een plan nodig. Olympisch dressuurjurylid en bondscoach Wim Ernes en topmenner Gerard Leijten begeleiden deze dag en geven hun visie over mennen met een plan.


Tijdens Horse Event komt een aantal zeer interessante onderwerpen aan bod die deel kunnen uitmaken van je plan.
Je kunt bijvoorbeeld nog zo goed trainen en nog zo veel lessen nemen, maar als het beslag van je paard niet goed is en hij daardoor niet optimaal kan presteren, mislukt je plan. Een van ’s werelds meest vooraanstaande hoefsmeden Rob Renirie vertelt over het beste hoefbeslag voor een menpaard.
Ook veterinair gezien moet je paard in orde zijn. Hoe signaleer je veterinaire problemen tijdens een wedstrijd die je plan in de war kunnen brengen? FEI-en teamveterinair Ben Horsmans licht een tipje van de sluier op.
Veel aandacht is er dit jaar voor de houding en zit van de menner op de bok. Wist je dat je evenwicht op de bok bepalend is voor het contact met de paardenmond? Flexchair specialiste Saskia Heijkants heeft hiervoor een mooi plan, dat zij tijdens Horse Event in samenwerking met bondscoach mennen Ad Aarts en WK-deelnemer Frank van der Doelen zal toelichten.

Als menner doe je het niet alleen op een wedstrijd, je hebt een heel team van mensen om je heen. Samen met je groom bepaal je je plan in onder andere de marathon. Oud-wereldkampioen en succesvol internationaal tweespanrijder Riny Rutjens licht de niet te onderschatten rol van de groom toe.
Als jong mentalent moet je een plan hebben om je doelen te bereiken. Leden van het KNHS Perspectieventeam Eline Houterman, Cas Hendriks en Roy van der Velden gaan de uitdaging aan en vertelt tijdens Horse Event over hun plannen voor de toekomst en hoe ze dit denken te bereiken.
Bronzen medaillewinnaar van het WK 2012 en tweevoudig Nederlands kampioen enkelspannen Wilbrord van den Broek nam slechts drie jaar geleden de leidsels van toppaard Oscar over van zijn vader Jan. Wat was Wilbrord’s plan en hoe heeft hij het zo ver weten te schoppen in zo’n korte tijd? Wilbrord komt samen met Oscar naar Horse Event om de nodige tips te geven voor het bereiken van je doelen.

Wat als je dressuurproef volgens plan verliep, maar de jury er anders over dacht? Gerard Leijten en Wim Ernes gaan dit aan den lijve ondervinden, want de rollen worden omgedraaid! Ernes gaat aan de leidsels en Leijten in het juryhuisje. Moeten de plannen bijgesteld worden? We zullen het zien op Horse Event op vrijdag 13 september!

Klik hier voor meer informatie