20 april 2016

Menners in klasse 1 opgelet!

Met de start van het groene wedstrijdseizoen is ook de competitie om de ‘Horsefood the best MenSport wisseltrofee’ gestart. Daarvoor kan je nu nog aanmelden.

Ruim twintig jaar is deze stimuleringsprijs voor beginnende wedstrijdmenners (jong en oud) een begrip in de menwereld. Onder de namen van winnaars uit het verleden staan menners die inmiddels op het hoogste niveau acteren. Menners die starten in de klasse 1 van samengestelde menwedstrijden en nog nooit hoger dan de klasse L dressuur hebben gemend (en hun paard/pony ook niet) dingen mee naar deze prijs. De ranking voor de trofee wordt opgemaakt op basis van de dressuurresultaten, want ook bij het mennen vormt de dressuur de basis van alle andere disciplines. De drie beste dressuurresultaten van dit wedstrijdseizoen tellen mee.

De trofee wordt uitgereikt tijdens Paard & Koets in Ermelo (4 t/m 6 november 2016) waar de winnaar ook getrakteerd wordt op een les van een mencoryfee. De winnaar ontvangt daarnaast een voorraad paardenvoer van Horsefood en een MenSport outfit.

Wie aan de criteria voor deelname voldoet en wil meedingen naar de trofee kan zich aanmelden door een mail te sturen, met naam, adres, wagennummer en telefoonnummer naar info@mensport.nl.

MenSport houdt het klassement bij en houdt de deelnemers op de hoogte. Gedurende de competitie maken rijders (ongeacht hun plaats in de ranking) ook kans op instructie tijdens de Horsefood trainingsdag die later in het seizoen wordt ingepland. Deelname aan de competitie kost niets, want het klassement wordt opgemaakt op basis van de reguliere KNHS wedstrijden. Het maakt niet uit of je met een paard, pony, enkel- of meerspan rijdt. Het klassement wijzigt gedurende het seizoen wekelijks op basis van de gehouden wedstrijden.

Kijk voor meer informatie op www.mensport.nl onder competities.