9 augustus 2016

Menpaard Rocky plotseling overleden

Op woensdag 3 augustus heeft enkelspanmenner Co van Wijk uit Utrecht geheel onverwacht afscheid moeten nemen van zijn 18-jarige succespaard Rocky.

Co kreeg de bekende Manno-afstammeling als driejarige in handen en begon met dit bijzondere paard aan wat later een succesvolle mencarrière zou worden. Rocky’s thuisbasis was de Zilfia’s Hoeve in Houten. De start was minder serieus, maar uiteindelijk boekte Co veel successen met de karakteristieke vosruin. Een moeilijke periode maakten ze mee toen Rocky door een klap in het weiland een botbreuk opliep, maar daar na veel geduld op miraculeuze wijze van herstelde en zijn sportcarrière kon voortzetten. Hoogtepunten waren de twee Hippiadetitels: in 2008 werden ze kampioen in de ZZ vaardigheid en in 2011 kwam daar de titel in de Z dressuur bij. Recent won Co met Rocky in Hellendoorn de samengestelde menwedstrijd in klasse 3.
‘We hebben ongelooflijk veel plezier beleefd aan dit paard en daar ben ik dankbaar voor.’ zegt Co. ‘Ik heb steeds gezegd dat ik na Rocky niet meer aan een ander paard ga beginnen. We wilden graag nog een paar jaar meerijden, maar daar is nu voortijdig een einde aan gekomen.’Co en Anja van Wijk waren in hun vakantie aan het genieten van een verblijf in hotel de Cantharel en maakten met Rocky een rit over de Veluwe. Co vertelt: ‘We hadden een stuk gereden en stonden net even stil op een mooi plekje om te pauzeren toen Rocky ineens voor de wagen in elkaar zakte.’ Het was een schokkende ervaring voor Co en Anja om hun geweldige paard ter plaatse te zien overlijden. Alles wijst op een gescheurde aorta. ‘Achteraf ben ik wel blij dat het op deze manier is gegaan, maar ik had graag nog een paar jaar plezier met Rocky beleefd.’ zegt de aangeslagen Co van Wijk. ‘We waren op een bijzondere plek en konden in alle rust afscheid van onze topper nemen.’ Co en Anja zijn de medewerkers van De Cantharel zeer dankbaar voor hun geweldige hulp en bijstand.