6 december 2016

MenSport 9 komt er aan…

De laatste MenSport van 2016 is met honderd pagina’s extra dik. Achterin dit nummer vind je het MenSport jaaroverzicht met van elke maand een paar hoogtepunten in beeld gebracht. Daarnaast bij iedere maand een interview met iemand voor wie die maand een bijzondere was. We spraken Nederlandse en Belgische kampioenen in allerlei mendisciplines en ook Françoise Thiry komt aan het woord over de ambities voor de Belgische mensport.

Hieraan vooraf gaat een goed gevuld regulier nummer dat begint met een interview met de succesvolste menner van dit moment: wereldkampioen Boyd Exell. Hij vertelt over zijn visie op het paard, de weg naar succes en wie hem daar bij helpen.

Het instructieverhaal gaat over halthouden en achterwaarts gaan, iets wat ook in het verkeer belangrijk is. Instructrice Leonne van Gestel laat zien hoe het moet en toont ook welke fouten je kan maken. Verder lees je over de verschillende systemen van bijgezet longeren en we gaan in op het fit houden van het oudere menpaard. De Zweed Fredrik Persson heeft daar een uitgesproken visie op. In het veterinaire verhaal zie je de mogelijkheden van een scopie. We spraken jeugdmenners en hun ouders op de trainingsdag van West waar ook de instructeurs hun aanpak prijsgeven. Verder een handig overzicht met de verschillen van het halen van het menbewijs bij de SRR en de KNHS en we kijken nog even terug op Paard&Koets. Natuurlijk zie je mooie en grappige momenten in Koetserwaals en lees je over een tweetal bijzondere recreatieritten. Nieuwsberichten en de kalender completeren deze dikke eindejaarseditie.

MenSport 9 verschijnt op 8 december.

Je kan hem ook online kopen op www.paardenmagazines.nl