6 september 2010

MenSport-dag Horse Event 10 september

Op 10, 11 en 12 september staat het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne volledig in het teken van de negende editie van Horse Event. Drie dagen lang passeren werkelijk alle disciplines de revue in het veelzijdige programma.


Voor alle menliefhebbers besteedt Horse Event op vrijdag 10 september uitgebreid aandacht aan alle facetten van de mensport tijdens de eerste editie van de MenSport-dag. Op vrijdagochtend staat het MenSport-seminar op de agenda, waarin er dieper wordt ingegaan op specifieke menonderwerpen zoals het jureren van een dressuurproef in de mensport, de functie van de groom en het mengericht opleiden met KNHS en FNRS.

In het middagprogramma worden menliefhebbers verder geïnformeerd in een praktisch programma. Zo laat IJsbrand Chardon bijvoorbeeld zien hoe je controle kunt creëren over houding en tempo en Harrie Verstappen laat zien hoe je snelheid maakt in een marathonhindernis. Rodinde Rutjens gaat aan de slag met eventing-topper Tim Lips, zij vertellen over de controle in en tussen de hindernissen binnen deze twee disciplines. Ook toppers zoals Bram Chardon, Ad Aarts, Jacques Poppen, Melanie Becker en Bob van Asselt maken hun opwachting in het uitgebreide programma.

Het gehele programma van het MenSport-seminar en het middagprogramma kun je vinden op www.horse-event.nl. Onder het kopje programma vind je een apart kopje over de MenSport-dag.

Namens de KNHS, FNRS en Horse Event nodigen wij je als wedstrijdmenner, meninstructeur of menjurylid van harte uit om tijdens deze leerzame MenSport-dag aanwezig te zijn en je menkennis verder te verbreden. De organisatie stelt hiervoor een gratis entreekaart ter beschikking. Wil je hiervan gebruik maken? Stuur dan een e-mail naar [email protected] met daarin je adresgegevens.