22 december 2014

Mensportdag tijdens Concours Hippique Groningen

Op 4 januari is er voor het eerst tijdens Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen in de Eurohallen van Van der Valk in Zuidbroek een mensportdag. IICH Groningen organiseert dit samen met Stichting Mensport Nienoord, die al jaren op de terreinen van het landgoed Nienoord in Leek hun wedstrijden houden.


Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Dit jaar was er voldoende ruimte in het programma van alweer het 53e IICH Groningen. Daarom staat op 4 januari de Eurohal in het teken van de aangespannen sport en de mensport, er wordt gereden door zowel tuigpaarden als mensporters.
Het grootste deel van de dag is ingevuld met de minimarathon, waarbij een spectaculair en uitdagend parcours neergezet gaat worden door parcoursbouwer Anno Zagers uit Dedemsvaart.
Aan de minimarathon konden in eerste instantie maximaal 40 combinaties deelnemen, maar gezien de grote belangstelling is in overleg met IICH Groningen dit opgehoogd naar 50, waarbij er helaas nog steeds een wachtlijst is voor nog meer deelnemers. Er wordt die dag gereden door combinaties uit het Mendistrict Noord voor zowel de dagprijzen als voor de Noorder Cup competitie. De deelnemers komen uit in de rubrieken enkelspan pony, tweespan pony's, tandem pony's, vierspan pony's, enkelspan paard en tweespan paard. Ze rijden twee manches, waarbij de resultaten van de beide manches bij elkaar opgeteld worden voor het eindresultaat.
De aanvang van het programma is om 10 uur en de blokken minimarathon worden afgewisseld met een aantal tuigpaard rubrieken en show onderdelen.
Naast deze wedstrijden is er ook nog ruimte ingepast voor een aantal showonderdelen door Wereldkampioen Paramennen Jacques Poppen uit Groningen. Jacques laat samen met zijn vrouw Eva zien hoe zij hun passie voor de paardensport uitoefenen. Eva brengt het paard PP onder het zadel uit in de dressuursport en Jacques in de mensport. Ze laten zien dat dit prima te combineren is en dat ze elkaar zelfs kunnen versterken. Daarnaast geeft Derk Jan Mekkes een show over zijn passie in de paardensport, de tuigpaarden.

Klik hier voor meer informatie