18 juni 2014

Menwedstrijd Tilburg Kampioenschap District Zuid enorm succes

Op zaterdag 14 en zondag 15 juni werd door Menvereniging de Postkoets de jaarlijkse samengestelde menwedstrijd voor enkel-, twee- en vierspannen pony's en paarden georganiseerd. Op dit aansprekende paardensportevenement op de terreinen van Bienvenue werd bovendien in alle rubrieken in de klassen 1, 2 en 3 om het Kampioenschap van District Zuid gestreden.


De Districtskampioenen klassen 2 en 3 plaatsen zich automatisch voor het Nederlands Kampioenschap in Wouterswoude in september. Op zaterdag werd de dressuur en vaardigheid gereden. De vaardigheid was door parcoursbouwer Hein Verhofstad zodanig opgebouwd dat er al een schifting plaatsvond tussen de deelnemers. Kampioenschapwaardig, al vonden sommige deelnemers het parcours erg moeilijk.

Op zondag werd de marathon verreden met zes behoorlijk technische hindernissen. Het bleek lang niet voor alle deelnemers mogelijk om een foutloos parcours af te leggen. Vooral de "doolhof"-hindernis met de heggetjes bleek een moeilijk obstakel.

Menvereniging de Postkoets was uiteindelijk sterk vertegenwoordigd op het podium met Annelies Thielen uit Gilze met haar enkelspan paard klasse 2 en reservekampioenen Michiel Klep enkelspan paard klasse 3 (Gilze) en Daan Verhofstad tweespan pony klasse 3 (Hilvarenbeek).

Het evenement was mede dankzij de schitterende terreinen, het mooie weer en de vele sponsors zowel op sportief gebied als qua sfeer zeer geslaagd.

Klik hier voor de uitslagen.