30 augustus 2016

Mezöhegyes: 31 paarden op WK Jonge Menpaarden

Van 9 tot en met 11 september vindt in het Hongaarse Mezöhegyes de tweede editie plaats van het Wereldkampioenschap voor 5-, 6-en 7-jarige menpaarden. In totaal komen er 31 paarden aan de start, waaronder voor Nederland Maud Smedts met de 7-jarige Elijah (v. Rousseau).

In de rubriek voor vijfjarige menpaarden worden er 10 paarden voorgesteld aan de internationale jury, bestaande uit Anne Marie Turbé (Fra), Joaquin Medina (Esp), Klaus Christ (Ger) en Nicke Pålsson (Swe). Duitsland, Hongarije en Polen hebben in deze rubriek paarden afgevaardigd.

Bij de zesjarigen bestaat het deelnemersveld uit acht deelnemers afkomstig uit vijf landen, waaronder nieuwkomer Griekenland. De Wereldkampioen van 2015 bij de vijfjarigen Enfado P doet dit jaar een greep naar de wereldtitel bij de zesjarigen, eveneens met de Duitse Jovanca Marie Kessler.

Met 13 paarden uit zes landen is het deelnemersveld bij de zevenjarigen het grootst. Grote kanshebbers zijn Bazyli en Frezja waarmee Bartlomiej Kwiatek in 2015 respectievelijk goud en zilver won bij de zesjarige menpaarden.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst en meer informatie.Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans
Foto: Marie de Ronde-Oudemans