7 september 2016

Mezöhegyes: WK in stijl geopend

Vanmiddag ging het wk voor jonge menpaarden officieel van start. Karoli Fugli, de voorzitter van het FEI Driving Committee, verrichtte de officiële opening.


Onder een stralende hemel en met goed gevulde tribunes werd vanmiddag het wereldkampioenschap voor jonge menpaarden in het Hongaarse Mezőhegyes geopend. Begeleid door de klanken van twee muziekkapellen en fraai uitgedoste aanspanningen die de vlaggen van de deelnemende landen droegen, betraden de deelnemers en hun begeleiders de hoofdpiste.

Daarbij waren vooral de delegaties uit het gastland Hongarije en uit Duitsland waar de sport met jonge menpaarden een lange en rijke traditie kent, prominent aanwezig. Maar voor Polen zijn bijvoorbeeld ook de toppers Weronika en Bartek Kwiatek aan de start. De Nederlandse eer wordt hooggehouden door Maud Smedts, die bij de zevenjarigen met haar Elijah (v. Rousseau) een gooi gaat doen naar eremetaal.

Na de officiële opening kreeg het publiek een staaltje voorgeschoteld van de veelzijdigheid van de Hongaarse Noniuspaarden, die in de stoeterij van Mezöhegyes sinds enkele eeuwen worden gefokt.
Zo werden er hengsten als politiepaarden, in de dressuur onder het zadel en natuurlijk aangespannen gepresenteerd met als klap op de vuurpijl het fraaie traditionele Hongaarse vijfspan. Tot slot werden met een groep merries met veulen aan de voet de actuele fokproducten getoond.
Morgenochtend begint de wedstrijd met de kwalificatieproeven voor alle leeftijdcategorieën.

Klik hier voor de live video.

Klik hier voor de foto's.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.