7 augustus 2017

Minden: 99 deelnemers uit 13 landen aan de start

Nog een week en dan is het zo ver! Van 15 tot en met 20 augustus wordt het Wereldkampioenschap voor ponymenners in het Duitse Minden gehouden. 99 deelnemers uit 13 landen komen er aan de start. Zeven landen, waaronder titelverdediger Nederland, strijden om de teammedailles.

Edith Chardon maakt in Minden deel uit van het Nederlandse team
Foto: Krisztina Horváth

De enkelspanrubriek is met 42 deelnemers het sterkst bezet. In de tweespanrubriek komen er 33 menners aan de start en bij de vierspannen binden 24 rijders de strijd met elkaar aan.

Landenteams uit België, Denemarken, Frankrijk, Hongarije, Zwitserland, Nederland en uiteraard gastland Duitsland azen op de hoogste eer voor hun land.

De Duitse enkelspan ponymenner Fabian Gänshirt is de enige titelverdediger die aan de start komt. Wereldkampioene tweespan pony’s Anna Grayston neemt niet deel en hoewel Bram Chardon zijn titel persoonlijk niet verdedigt, doen zijn pony’s dat wel, met zijn zus Edith!

Organisator én deelnemer Christof Weihe en zijn team stellen alles in het werk om er een fantastisch geslaagd Wereldkampioenschap van te maken, voor en door menners.

Het WK start op dinsdag 16 augustus met de veterinaire keuring, gevolgd door drie dagen dressuur. Op zaterdag staat de marathon op het programma met acht geweldige hindernissen, ontworpen door Level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman. De afsluitende vaardigheid is op zondag 20 augustus, waarbij de top 10 van iedere rubriek als laatste start alvorens de medailles verdeeld kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie.