8 juli 2015

Minden: Geen hoofdrol voor Nederlandse enkelspannen

De Nederlandse ponyenkelspannen zijn er in het Duitse Minden niet in geslaagd om hoge dressuurscores te realiseren. Het beste Nederlandse resultaat werd gereden door Annegreet Zaayer, die Ravel naar de negentiende plaats reed met 54,46 strafpunten. Marissa Schuiling volgt haar in de uitslag met een gering verschil (score: 55,04). Over de winnende proef waren de juryleden het wel met elkaar eens. Die werd gereden door de Duitser Fabian Gänshirt, die eerder dit seizoen in Dillenburg zich met een derde plek al in de kijker reed. Zijn voskleurige pony David L is bijzonder aansprekend en scoorde 40,45.


Foto: Rinaldo de Craen

Over de verrichtingen van regerend wereldkampioen Martin Hölle was het jurycorps minder eensgezind. Hölle werd door het Belgische jurylid Mark Wentein beloond met 199 punten, maar de Deense Pia Skar zag in Hölle’s proef niet meer dan de 24e plaats en 166,5 punten. Uiteindelijk is Hölle uitgekomen op 45,89 strafpunten en staat hiermee ex aequo tweede met de Brit Robert Buck.

Minden kent een landenwedstrijd per discipline. Het Nederlandse enkelspanteam (Melanie Becker, Marissa Schuiling en Tonnie Cazemier) staat nu op de achtste plaats. Zaterdag in de marathon mogen de Nederlandse menners dus flink aan de bak. 

Het programma van donderdag is ingeruimd voor de tweespandressuur en de veterinaire keuring van de vierspan pony’s. 

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor de foto's.Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen