17 augustus 2013

Minden: topprestaties voor Nederlandse ponymenners in de marathon

De Nederlandse twee-en vierspan ponyrijders hebben vandaag topprestaties geleverd in de mooie marathon van de internationale menwedstrijd in Minden. Ewoud Boom won bij de tweespan pony’s, Jannes Kinds en Jan de Boer bezetten de top twee bij de vierspan pony’s.
Boom zette met Valdino en Ferdy in vier van de acht marathonhindernissen de snelste tijden neer en bleef de Duitser menners Max Berlage, Dieter Baackmann en dressuurwinnaar Marco Freund voor. Boom is met deze topprestatie opgeklommen naar de vierde plaats in het tussenklassement en staat zes strafpunten achter op de leider Marco Freund.

Jan Antonissen stuurde zijn tweespan Hackney pony’s vandaag naar de 25ste plaats.

Bij de vierspan pony’s eindigde de marathon in een oranje onderonsje. Jannes Kinds was de snelste in drie hindernissen, maar Jan de Boer presteerde het meest constant met één snelste tijd en vijf tweede tijden. Helaas tikte De Boer in de hindernis 5 er twee balletjes af, wat hem de marathonzege kostte. De Duitser Martin Thiemann werd derde. In het tussenklassement heeft De Boer zijn voorsprong flink uitgebreid en staat nu ruim acht strafpunten voor op Tinne Bax, die dankzij een sterke marathon opgeschoven is naar de tweede plaats. Jannes Kinds is dankzij zijn marathonzege opgeklommen naar de achtste plaats.

Els Broekman moest in de marathon te veel toegeven op haar concurrenten en staat nu zevende in het klassement. De Duitse Jacqueline Walter, dochter van de gastheer, heeft met haar pony Maverick de leiding overgenomen. Het wordt morgen een spannende strijd in de vaardigheid, want Walter wordt op slechts 1,05 strafpunten gevolgd door de Hongaarse Europese Kampioen Junioren Martin Hölle uit Hongarije. De Brit Robert Buck is opgeklommen naar de derde plaats.
De Française Laetitia Leboucher won de marathon, nipt voor Walter met Maverick en de Duitse Sandra Schäfer.

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen.

Foto's met dank aan Dr. Jürgen Schwarzl.