6 december 2013

Minimarathon en Kampioenschap District Zuid in Panningen

Op 4 en 5 januari 2014 wordt de ABN-AMRO minimarathon Zuid verreden in Manege de Vosberg Panningen. De eerder bekend gemaakte locatie in St. Oedenrode is niet beschikbaar voor de menners.

De organisatie, in handen van de Udense Menvereniging, is er in geslaagd op korte termijn een vervangende locatie te vinden voor dit Districtskampioenschap Zuid.
De wedstrijd is door het bestuur van District Zuid Mennen ook aangewezen als één van de drie selectiewedstrijden voor de Mennen in Mokum avond van Jumping Amsterdam. 
Op zaterdag strijden de enkel- en tweespan pony’s, de jeugd en de grote rubriek enkelspan paarden om de begeerde startplaats in de finale op zondag. De wedstrijd wordt over twee manches verreden. Op zondag binden de tweespan paarden vanaf negen uur de strijd met elkaar aan. Vervolgens zijn de vierspan pony’s en de vierspan paarden aan de beurt. Het startschot voor de zinderende finale wordt gegeven op zondag om 15.00 uur. De beste deelnemers van alle rubrieken  strijden dan om de kampioenstitels en de prijzen.
Evenals vorig jaar zal er weer een oefenrubriek voor jonge of onervaren paarden verreden worden. De deelnemers aan deze rubriek kunnen hun paarden zonder wedstrijddruk trainen. De prachtige accommodatie  van Manege de Vosberg in Panningen met een rijbak van 30 x 75 meter biedt  een kans om in de wintermaanden de paarden te testen. De parcoursbouwers zijn Jeroen Houterman en Rinie van de Burgt.

Klik hier voor meer informatie en het vraagprogramma