24 augustus 2014

Mooi Districtskampioenschap en schitterende demonstraties in Haaksbergen

Menvereniging De Sterruiters uit Haaksbergen zette op 23 augustus een fantastisch Kampioenschap van Mendistrict Oost neer. Er waren verrassende kampioenen, er waren nieuwe kampioenen en er waren ontroerde kampioenen. Zo werden moeder en dochter De Geijter (Cornelie en Anouk) beiden districtskampioen.


Ondanks het slechte weer van de afgelopen periode is het de organisatie gelukt dit kampioenschap toch door te laten gaan door met man en macht eraan te werken om het terrein begaanbaar te maken en te houden.
De koningsnummers zijn toch wel de klassen ZZ-dressuur. Ank Wickel werd districtskampioen in de klasse ZZ dressuur enkelspan pony’s. Jeannette Veldboom werd kampioen in de klasse ZZ dressuur enkelspan paarden. In de rubriek tweespan paarden werd Wito Mink met zijn schitterende span Friezen kampioen.
De vaardigheid was erg spannend, mede omdat veel rijders de barrage wisten te halen. Deny van Ommeren was parcoursbouwer en hij had twee schitterende parcoursen gebouwd. Genoemd mag worden dat zowel Renske van der Reijden als Cornelie de Geijter een kampioenschap behaalden in de dressuur én in de vaardigheid!
Na de officiële wedstrijd gaven de beste combinaties van de Kür op Muziek in maart jl., gehouden in Scherpenzeel bij de Willaerruiters een demonstratie van hun destijds gereden proef. De winnaar van die dag was Simone van Drie met Tinelly en zij liet zien waarom zij destijds gewonnen heeft. Ank Wickel toonde met Diva, die deze dag niet helemaal fit was, wat de combinatie allemaal kan. Het geheel werd afgesloten met een schitterende demonstratie van vier Friese aanspanningen onder leiding van Ank Wickel, die gezamenlijk – op muziek – bij veel mensen emoties wist los te maken. De menners waren Rien en Bets Doornenbal en Adrie en Jos Willemsen.
De kampioenen kregen allen naast de linten en stalplaten een vrijkaartje uitgereikt voor Paard & Koets op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo op 1 en 2 november.
Behalve de huldiging van de kampioenen kregen de deelnemers ook te horen wie door mogen naar de Hippiade, de landelijke finale, die plaatsvindt op zaterdag 13 september op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Klik hier voor de uitslagen.