9 november 2014

Mooie finale Menindoor Nijkerk

Wat was het weer een spectaculaire finale bij Menindoor Nijkerk. Het niveau was van ongekend hoog niveau en de sfeer bij het publiek zat er goed in. Het werd een onvergetelijke avond met verrassende winnaars.


De finale van Menindoor Nijkerk begon met de enkelspan pony rubriek. Er werd op het scherpst van de snede gereden en Ronald Looijmans wist de winst te behalen voor favoriet Marissa Schuiling die de snelste tijd van de avond reed, maar een bal liet rollen. Zij eindigde als derde. Tonnie Cazemier reed ijzersterk en werd terecht tweede.

Bij de enkelspan paarden werd het hele klassement getest en nam Bernie Damen de winst mee naar huis. Anniek Schuiling eindigde op een nette tweede plaats, gevolgd door winnares van vorig jaar en favoriet Elsbeth Broekhuis.

Bij de tandems was Dianne Legemaat niet bij te houden door haar concurrenten en behaalde ze net als vorig jaar de eindzege. 
Joris Schoonderbeek was één van de favorieten in de tweespan pony rubriek, hij eiste met een zeer sterk gereden race de overwinning op. Chantal Brugmans zette de tweede tijd neer, net voor Wout Kok die als derde eindigde.

Ceel Meel-Roseboom was net als in de eerste twee voorrondes te sterk voor de rest van de tweespan paarden en wist zijn naam bij de eerste plaatst te noteren. John Fick zat wederom dicht bij de eindoverwinning maar redde het net niet. Paul Loman bemachtigde de derde plaats.

Bij de vierspan pony’s was het heel spannend. Aart van de Kamp jr. won de race, gevolgd door Marijke Hammink en als derde eindigde zijn vader Aart van de Kamp sr.
In de vierspan paarden rubriek was Frits Kool de sterkste. Hij gaf de Belg Tom Leys en wereldtoppers Theo Timmerman en Glenn Geerts, die beiden hun Lipizzaner spannen testten, het nakijken.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor foto's van de vierspan rubrieken