17 november 2019

Mooie menfinales Betuwe Lingecup

Er was veel publiek afgekomen op de indoor marathon van de Betuwe Linge Cup in de Amaliahal in Ermelo (zaterdag 16 november). Een flink aantal menners had de gelegenheid om in een ruime indooraccommodatie een wedstrijd te rijden aangegrepen. Doordat de catering ook in de hal was geplaatst lag alles dicht bij elkaar en kreeg de wedstrijd de sfeer die kenmerkend is voor een spannende minimarathon.

Er stond een technisch parcours in de voorrondes, gebouwd door Christiaan Provoost. Het verkorte finaleparcours had iets langere lijnen, maar had nog steeds diverse opties in de hindernissen, waardoor er veel verschillende lijnen werden gereden. Rond de klok van 17.30 gingen de finalerubrieken van start.

Sander is het nog niet verleerd

Bij de ponyenkelspannen was Janneke den Hartog met Sander (de ‘oude routinier’ van Thijs Gerritsen) een klasse apart. Sander was zeer wendbaar en fijn te sturen en dat alles ging in de hoogste versnelling. Laatste starter Demi van den Brink zette met Calvin nog alles op alles om Janneke’s tijd van 95,99 te verbeteren, maar was twee seconden te langzaam.

Ook de ponytweespannen reden op het scherpst van de snede. Wout Kok leek op weg naar een winnende tijd, maar reed de bal op de laatste poort eraf. Jelle Leliveld reed met de pony’s van Hans Vermeer een aantal bekeken lijntjes, bleef foutloos en werd uiteindelijk tweede. Gerben van de Berkt wist na de snelle rit van Wout Kok dat hij er een schepje bovenop moest doen. Hij was niet alleen sneller dan Wout, maar bleef ook nog eens foutloos en won.

In de rubriek tweespan paard was Marcel Marijnissen de beste van de vier finalisten. Hij was niet de allersnelste, maar bleef wel foutloos in 101,06.

Bij vierspannen wonnen Marijke Hammink (pony’s) en Bram Chardon (paarden).

Weer Bas de Koning

Dertien enkelspannen paard namen het tegen elkaar op in de finale. Dit de grootste, maar ook een spannende rubriek. Al vroeg in de wedstrijd zette Eva Koops met Casper in een foutloos parcours een geweldige tijd op de klok van 99,94. De ene na de andere rijder beet zich daarop stuk en het bleek moeilijk om onder de 100 seconden te finishen. Met de groot galopperende Woppy lukte Pieter Karelse dat wel. Hij was twee seconden sneller dan Eva, maar tikte op de lastige hoekpoort 9 de buitenste bal eraf. Atleet van Bas de Koning is ook zo’n paard dat enorme galopsprongen maakt. Bas zorgde voor vuurwerk en bleek na zijn overwinning in Nijkerk nog in de ‘winning mood’. Hij kwam foutloos over de finish in 95,63 en verwees Eva naar de tweede plaats.

Bekijk hier alle uitslagen

Klik hier voor de foto’s door Johan de HoopFoto: Johan de Hoop

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.