12 augustus 2014

Mooie mensport tijdens Jumping De Driehoek in Ommen

De mensport neemt een prominente plaats in tijdens deze internationale springwedstrijd in Stegeren/Ommen. Op vrijdagavond 15 augustus vanaf ca. 21.00 uur vindt een spannende menmarathon plaats in de prachtige hoofdpiste van de Driehoekhoeve, waar toprijders strijden om de winst. Op zondag 17 augustus rond 14.00 uur geeft meervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon een spectaculaire show voorafgaand aan de Grote Prijs van het Vechtdal. 

Tijdens deze vijfde editie van CSI Ommen wordt voor het eerst een spannende menmarathon gehouden. Aan de start van de wedstrijd, volgens de succesvolle opzet van de FEI World Cup Driving, verschijnen tweespan pony's, tweespan paarden en vierspan pony's. De aanspanningen rijden in twee manches een spectaculair marathonparcours, dat ze zo snel mogelijk en foutloos moeten afleggen. Met bekende namen van internationale rijders als Jan de Boer en Aart van de Kamp is een spannende strijd gegarandeerd.

Tweespan pony
Remco Tutert
Harry Tutert
Cindy Botter
Mark van Ommen
Johan van Veluw

Vierspan pony
Pjotr vd Heijden
Jan de Boer
Wout van Veluw
Rob Dijkhuizen
Aart van de Kamp sr

Tweespan paard 
Tonny Dijkhof
Frank Schiphorst
Marcel de Bree
Siebe HuismanFoto: Marie de Ronde-Oudemans

Op zondag 17 augustus rond 14.00 uur geeft meervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon een spectaculaire show met zijn razendsnelle vierspan Lipizzaners, waarmee hij zeer succesvol is tijdens de FEI World Cup Driving. De succesvolle menner zal het publiek de kneepjes van het menvak laten zien en met name de specialiteit die nodig is om het vierspan op snelheid door de hindernissen te sturen. Aansluitend aan de show van IJsbrand Chardon begint de Grote Prijs van het Vechtdal, finale 1.55m.

Komt u ook genieten van prachtige mensport tijdens Jumping De Driehoek? De toegang is gratis. 

Meer informatie: www.jumpingdedriehoek.nl