28 maart 2010

Mooie Nationale Oefenmarathon in Putten

Top mensport op de terreinen van het Hippische Verband in Putten waar menvereniging Het Gouden Span op zaterdag 27 maart jaarlijkse Nationale Oefenmarathon hield. Maarliefst 106 deelnemers startten onder prima weersomstandigheden.


De rubriek enkelspan pony werd gewonnen door Marcel van de Kamp uit Nijkerk en bij de enkelspan paarden was Leo Putman de sterkste. Marco Kool wist de rubriek tweespan paarden op zijn naam te zetten. Bij de tweespannen pony’s was de strijd heftig waarbij Aart-Jan Jansen uit Ermelo de wedstrijd won voor Ewoud Boom uit Nijkerk. “Ik had dit niet verwacht, ik had een jonge pony ingezet en dan is het toch even afwachten. Maar het pakte bijzonder goed uit” aldus Aart-Jan Jansen. Ook Wout-Jan van Veluw had een nieuwe pony aan zijn vierspan toegevoegd. “Ik wilde wat meer rust in mijn span en had de boel wat omgezet”. Desondanks was de strijd fel en met de hete adem van Wout van Veluw en Aart van de Kamp junior in zijn nek wist de jonge Puttenaar de winst alsnog naar zich toe te halen.
De tanmdemrubriek bij de pony’s werd gewonnen door Ian van Dasselaar. Deze jonge Nijkerker doet het bijzonder goed in één van de moeilijkste rubrieken van de mensport. Routinier Dirk Pries won de tandemrubriek bij de paarden. A-kaderlid Theo Timmerman liet zien dat zijn span meer en meer groeit richting het WK vierspan paarden eind oktober in Kentucky. Theo won met ogenschijnlijk veel gemak de vierspanrubriek.
De volledige uitslag is te zien op www.goudenspan.nl