11 augustus 2014

Mooie winnaars in Ysselsteyn

Afgelopen weekend organiseerde de Recreatiemenners Ysselsteyn in samenwerking met de Noord Limburgse Aanspanning voor de 26ste keer de samengestelde menwedstrijd in Ysselsteyn. Vijfenzestig deelnemers kwamen aan de start op deze prima wedstrijd met zes goede marathonhindernissen, die op de slotdag mooie winnaars opleverden.


Arion Vissers

In de samengestelde klasse 1, 2 en 3 enkelspan ponyrubriek ging het oranje lint naar klasse 3 menner Arion Vissers, die met de winst in de dressuur én de marathon en een foutloze vaardigheid niet te kloppen was. In deze rubriek reed ook bronzen medaillewinnares van het WK in Pau Els Broekman mee. Els leidt een volle broer van haar toppony Aron op en bracht de New Forest ruin uit in deze rubriek.


Jennifer Wevers

In de tweespan ponyrubriek klasse 1 en 2 legde Jennifer Wevers met haar prachtige Welsh A-pony’s de basis voor haar eindoverwinning in de dressuur. In de marathon moest de gedreven menster iets inleveren, maar ze wist haar concurrent Jan Loenen voor te blijven.


Chantal van der Wijst

Chantal van der Wijst won met haar tweespan pony’s de klasse 3 rubriek, voor Heidi te Poele en Daan Verhofstad, die weliswaar de vaardigheid en de marathon won maar in de dressuur te kort kwam voor de eindzege.


Frans Hollebekkers

Leo van der Burgt won de tweespan paard rubriek klasse 1 en 2, voor Susanne Schiffer. In de klasse 3 werd een pittige strijd geleverd en legde de top vier elkaar in de marathon het vuur aan de schenen. Uiteindelijk won Frans Hollebekkers, voor Jan Greve, klasse 3 debutant Erik Evers en Paul Aarts.
Paul Jansen

In de enkelspan paard klasse 1 en 2 rubriek ging de winst naar Paul Jansen, die dankzij zijn tweede plaats in de marathon de leidster in het klassement na de dressuur en de marathon Marion Hanegraaf voorbij streefde. Claudia van den Bosch won de marathon, waarin een bijzondere prestatie werd neergezet door Anouk Houterman. De zus van internationaal menster Eline Houterman debuteerde in de klasse 1 en reed een uitstekende wedstrijd met het ervaren voormalige paard van haar zus. In de marathon eindigde ze als derde, de dressuur schreef ze op haar naam zodat de 17-jarige tevreden op haar derde plaats in het eindklassement kan terugkijken.

Annelies Thielen had na de dressuur en de vaardigheid een voorsprong van 10 strafpunten op haar concurrenten in de klasse 3 rubriek en gaf deze niet meer uit handen. Peter Zeegers werd tweede, voor marathonwinnaar Piet Peepers.

Marcel Hendriks was de sterkste in de vierspan ponyrubriek, voor Sjors Siebers en Ines van den Ouweland.


In de hobby/jeugdklasse steelde de achtjarige Sam Couwenberg, dochter van internationaal tweespanrijder Erik Couwenberg, de show met haar enkelspan. Sam kreeg een speciale prijs omdat zij van alle deelnemers op de wedstrijd de beste dressuurscore had. Jan Geurts won deze rubriek met zijn tweespan pony's, voor Gerrit Custers.

Jaap van der Windt was de enige deelnemer met een tandem.


Ton Hendriks reed HC met een tweespan van Amely von Buchholtz

Klik hier voor de uitslagen

Foto's met dank aan Mennersfoto.nl