3 oktober 2010

Najaarsmarathon Spaarnwoude succesvol

Ondanks de vele regen van de afgelopen weken en de zware omstandigheden verschenen op zondag 3 oktober, een stralende zonnige dag, ongeveer 50 combinaties aan de start voor de najaarsmarathon op manege Spaarnwoude, eigendom van internationaal 4-span menner Ton Monhemius.
 

Onder de deelnemers, naast een aantal namen uit de Nederlandse menwereld zoals Edwin Spek, Marco Versterre, Ton Wijnen en Ton Monhemius zelf met zijn 4-span, ook een deelnemer helemaal vanuit België.

‘s Ochtends verschenen de enkel- en tweespan pony’s aan de start van het buitentraject van de wedstrijd. Een prachtige rit door het recreatiegebied Spaarnwoude, gevolgd door 7 hindernissen en een pittige vaardigheid. Vanwege de omstandigheden was voor de pony’s hindernis 6 optioneel gemaakt. ‘s Middags was het de beurt aan de enkel- en tweespan paarden. Aan het eind van de middag kwam Ton Monhemius met zijn Noord-Hollands Vierspan de eerste hindernis inrijden om vervolgens op een fantastische manier te laten zien hoe je met een vierspan door de toch wel lastige hindernissen manoeuvreert.

Door het grote succes van dit jaar zal volgend jaar de najaarsmarathon weer plaats vinden en wel op 2 oktober 2011.

Klik hier voor de uitslagen.