30 maart 2014

Nationale Oefenmarathon Putten onder zomerse omstandigheden

Het was genieten op de terreinen van het Hippisch Verband Putten waar op zaterdag 29 maart de elfde editie van de Nationale Oefenmarathon werd verreden. Prachtig lenteweer en mooie mensport waarbij door een aantal rijders op het scherpst van de snede werd gereden.

Op één gekanteld rijtuig na geen incidenten, deze deelnemer en paarden konden de wedstrijd echter gewoon uitrijden. In de rubriek enkelspan pony’s wist Jaap de Vries uit Grafhorst zijn eerste plaats van vorig jaar te promoveren voor Cornelis van der Wal uit Noord Bergum.

Jeanet Meurer uit IJsselmuiden domineerde in de rubriek enkelspan paard met een knappe eerste plaats gevolgd door Richard Urgert (Den Haag).

Bij de tweespannen pony’s liet Eline Geurs uit Eemnes de gevestigde orde achter zich. Ariena Kleijer uit Nijkerk werd tweede.

Dat de tandemsport in opkomst is bleek wel uit twee mooi gevulde rubrieken. Dianne Legemaat uit Overberg zegevierde bij de pony’s en Jaap van der Windt uit Renkum won bij de tandems paarden.


Siebe Huisman (Putten) was zeer tevreden met zijn eerste plaats bij de tweespannen paarden gevolgd door Herman Kroon uit IJsselmuiden.

Zoals inmiddels gewoon is de ponyvierspanrubriek in Putten altijd spectaculair. Ook dit jaar weer mooie strijd tussen clubgenoten Wout-Jan van Veluw, Aart van de Kamp junior en Gerco van Tuijl. Aart van de Kamp reed veruit de snelste tijden in de hindernissen liep strafpunten op doordat één van zijn pony’s zichzelf in de voorlaatste hindernis verstrikte in het tuig. Wout Jan van Veluw uit Putten wist hier direct van te profiteren en pakte de overwinning gevolgd door Gerco van Tuijl (Neerijnen). Van de Kamp junior werd uiteindelijk derde.

Edwin Spek zorgde ervoor dat ook de eindoverwinning bij de vierspannen paarden in Putten bleef gevolgd door Martin Zaadnoordijk uit Maarn.

Klik hier voor de uitslagen.