29 januari 2020

Nederland met afvaardiging naar EK Jeugdmennen Lamotte

Eindelijk is het zo ver! Jarenlang schitterende Nederland als vooraanstaand menland door afwezigheid op de Europese Kampioenschappen voor de jeugdmenners, maar dit jaar is Oranje met een team vertegenwoordigd op het EK in het Franse Lamotte-Beuvron van 24 tot en met 30 augustus.

De Mendistricten namen het initiatief en na toezegging van het KNHS Menforum is een 20-tal jonge mentalenten uitgenodigd voor deelname aan de selectiedag bij Chardon Paardensport in Den Hoorn op zaterdag 15 februari.

De jeugdmenners rijden in drie rubrieken:
Children (12-14 jaar met enkelspan pony)
Junioren (14-18 jaar met enkel-of tweespan pony)
Young Drivers (16-21 jaar met enkelspan paard of -pony of tweespan pony)

Beoordeling door FEI juryleden

De menners rijden op deze dag de betreffende FEI-dressuurproef, een vaardigheidsparcours en twee marathonhindernissen. Zij worden hierbij beoordeeld door de twee FEI level 3 juryleden Ad van Roon en Hermann van den Bosch. Daarnaast wordt er met iedere menner een gesprek gevoerd over onder meer hun groeikansen en om hun bewust te laten worden wat het inhoudt om aan een EK deel te nemen. Deze gesprekken worden gevoerd door niemand minder dan Europees kampioen vierspannen Bram Chardon.
Het begeleidingsteam bestaande uit Erik Couwenberg, Christiaan Provoost en Hans Zumbrink beoordeelt de menners op hun kwaliteiten. Dit team zal de mentalenten ook begeleiden op weg naar en tijdens het EK.

Een landenteam bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers (1 of 2 per leeftijdscategorie). Elk land mag daarnaast nog maximaal 2 individuelen per leeftijdscategorie afvaardigen.Foto: Sandra Sukel

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.