27 mei 2015

Nederlanders geven trainingsweek in Finland

Vorige week werd er in Finland een sportbegeleidingskamp voor menners georganiseerd. De nationaal en internationaal succesvolle menners Rudolf Pestman en Tonnie Cazemier namen de trainingen op zich, Esther Klok van Dierenkliniek Winsum zorgde voor de sportbegeleiding.


Foto: Esther Klok


De deelnemers verbleven vier dagen op stal Hessi-Talli van eigenaresse Heidi Sinda, zelf internationaal jurylid en enkelspanmenster. Tientallen enthousiaste menners maakten gretig gebruik van deze mogelijkheid te leren van de Nederlandse afvaardiging, die de menners begeleidden in de dressuur, vaardigheid en marathon. Daarnaast werd er bloedonderzoek gedaan en voorlichting gegeven over optimaal trainen. Op zaterdagavond werd er een lezing verzorgd over het optimaliseren van de training.
De Finse dierenarts en A-kaderlid Talvikki Järvinnen was aanwezig voor eventuele calamiteiten en reed mee met twee zeer getalenteerde paarden.Foto: Esther Klok

Menners van alle niveaus, paarden, pony's, enkel-en tweespan, werkten zeer ontspannen met elkaar samen.
Organisatrice Heidi Sinda was zeer tevreden en heeft in oktober al een nieuwe trainingsweek gepland met dit Nederlandse team.

Klik hier voor de fotoimpressie (foto's Esther Klok)Foto: Esther Klok


Foto: Esther Klok