19 augustus 2015

Nederlandse afvaardiging WK tweespannen bekend

Bondscoach Harry de Ruyter (Kessel, Lb.) heeft na het NK tweespannen in Maasdijk afgelopen weekend de namen van de vijf rijders bekend gemaakt, die de Nederlandse driekleur vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap voor tweespan paarden in Fábiánsebestyén, Hongarije, van 9 tot en met 13 september.


Foto: Marie de Ronde-Oudemans

De kersverse Nederlands Kampioen Harrie Verstappen (Eersel), zilveren medaillewinnaar Carlo Vermeulen (Griendstveen), bronzen medaillist Eric Couwenberg (Veulen, Lb.), evenals Tristan Verheijen (Weert) en Antonie ter Harmsel (Rijssen) hebben een WK-ticket ontvangen. De Ruyter maakt ter plaatse de definitieve teamsamenstelling bekend.

Voor oud-wereldkampioen Harrie Verstappen wordt het zijn vijfde Wereldkampioenschap, de 57-jarige menner won in 2009 individueel goud en droeg in 2009 en 2011 bij aan de gouden teammedaille. De 46-jarige Carlo Vermeulen reed in 1991 al zijn eerste WK en Fábiánsebestyén wordt zijn vijfde WK-start.

De 39-jarige Couwenberg, de 25-jarige ter Harmsel en de 23-jarige Verheijen maken in Hongarije hun WK-debuut.

Twee jaar geleden op het WK in het Slovaakse Topolcianky won het Nederlandse team brons.

Het team wordt in Fábiánsebestyén begeleid door bondscoach Harry de Ruyter en teamveterinair Albert van Unen (Vinkega).Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans