8 juli 2010

Nederlandse begeleiding voor Amerikanen in Pratoni

Lexington, KY - Pending the final approval of the United States Equestrian Federation (USEF) Ad Hoc Committee on Selection, the following combinations have been named to represent the USA at the FEI World Singles Driving Championship in Pratoni del Vivaro, Italy July 30 - August 1, 2010.


Het US Team voor het wereldkampioenschap bestaat uit Amerikaans kampioen Robin Groves, William Peacock en Kimberly Stover. Donna Crookston en Bob Koopman nemen op individuele titel deel.
Het begeleidingsteam bestaat naast Koos en Marie uit de teamveterinair en Lizzy Staller van de Amerikaanse federatie.

Inmiddels zijn er steeds meer deelnemers aan het WK bekend.
Klik hier voor de voorlopige deelnemerslijst.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.
 


Internationaal succesvol vierspanrijder Koos de Ronde is sinds 2009 verantwoordelijk voor de training van de Amerikaanse enkelspanmenners. De Ronde trainde voorgaande jaren ook de tweespanrijders en de ponyspannen uit de Verenigde Staten richting en op de respectievelijke Wereldkampioenschappen in 2009. Koos’ vrouw Marie fungeert als chef d’equipe voor de enkelspanrijders op de terreinen van de Italiaanse hippische sportfederatie. Marie kent de klappen van de zweep en is bekend met de locatie in Pratoni. Marie is zelf enkelspanrijdster, nationaal jurylid en was van 1994 tot begin 2007 chef d’equipe van de nationale enkel- en tweespanselectie. Als chef d’equipe begeleidde zij de Nederlandse enkelspanrijders in 1996 tijdens het WK enkelspannen op dezelfde locatie in Pratoni. In 1998 was ze als groom van Ad Aarts aanwezig op het WK vierspannen in Pratoni dat onderdeel uitmaakte van de Wereldruiterspelen in Rome.