1 augustus 2013

Negen finalisten in tweede selectiewedstrijd Talentencompetitie

In de tweede selectiewedstrijd van de Talentencompetitie voor jonge menpaarden- en pony's in Nijkerkerveen werden veertien paarden en pony's in de leeftijd van vier tot en met zeven jaar in enkelspan voorgesteld. Negen van hen kregen een uitnodiging voor de finale op 14 september 2013. Er zijn nog twee selectiewedstrijden te gaan: Boijl (3 augustus) en Maarssen (10 augustus).


In Nijkerkerveen ging de hoogste dagscore (72,81%) naar de zesjarige ruin Crescendo (KWPN, Waldemar x Cambridge Cole) (foto). Hij werd voorgesteld door Milou Huisman. Crescendo werd -wat betreft de dagscore- op de voet gevolgd door de eveneens zesjarige Welsh A-dekhengst Shore Brook's Hennessy (v. Frisia's Snow Wind) (72,58%). De kwaliteit van de paarden was in Nijkerkerveen beduidend beter dan die van de pony's. In de Talentencompetitie mogen eigenaren, fokkers of menners beslissen of zij hun paard of pony voor recreatie of wedstrijd laten beoordelen. De rubriek recreatie mag ook worden gekozen voor paarden en pony's die bijvoorbeeld wat meer tijd nodig hebben om uit te groeien of op relatief late leeftijd in training zijn genomen. In de vier stokmaat- c.q. gewichtsklassen zijn twee leeftijdscategorieën: vier- en vijfjarigen en zes- en zevenjarigen. Uitgangspunt is de zoektocht naar de beste menpony of het beste menpaard in de breedste zin van het woord: van mini-shetlander tot trekpaard en alles wat daar tussenin zit.
Komende zondag ontvangt Boijl zeker twintig jonge menpaarden en -pony's. Voor de selectiewedstrijd in Maarssen is het nog mogelijk pony's of paarden op te geven. De finale vindt plaats tijdens de Hippiade Mennen op de terreinen van het KNHS Centrum in Ermelo.

Info: www.vriendenvandemensport.nl