4 juni 2016

Negen Nederlanders naar WK vierspannen Breda

Tijdens het WK vierspannen in Breda van 31 augustus tot en met 4 september mogen er maar liefst negen Nederlanders aan de start verschijnen. Naast de drie teamleden en drie individuelen heeft de FEI akkoord gegeven op het verzoek van de organisatie om nog eens drie individuelen uit Nederland toe te laten. De overige landen mogen naast drie teamleden maximaal drie individuelen afvaardigen.

Bondscoach Harry de Ruyter maakt de komende tijd een selectie uit Bram Chardon (Den Hoorn), IJsbrand Chardon (Den Hoorn), Edwin van der Graaf (Monster), Herman ter Harmsel (Rijssen), Hans Heus (Eerbeek), Rob Lommers (Bergeijk), Koos de Ronde (Zwartewaal), Peter de Ronde (Zwartewaal), Piet de Ronde (Zwartewaal), Harry Streutker (Coevorden), Theo Timmerman (Varsseveld) en Mark Weusthof (Rossum).

Marie de Ronde-Oudemans, verantwoordelijk voor het sportprogramma binnen de organisatie van het internationale hippische evenement in Breda, licht het voornemen toe: "Wij willen zoveel mogelijk Nederlandse vierspanrijders de kans geven tijdens dit WK aan de start te komen. Als gastland mogen we naast het team dat uit drie rijders bestaat, nog eens drie individuele starts toelaten. Het is echter zo dat, als wij negen Nederlanders laten starten, wij in tegenstelling tot voorgaande jaren verplicht zijn om ook meer buitenlanders toe te laten. Sterke landen als Duitsland, Hongarije en ook buurland België zullen hier zeker gebruik van maken. Het is voor het publiek natuurlijk veel interessanter om 70 vierspannen te bekijken, dan dat na 45 ritten de dag weer voorbij is."

Bondscoach Harry de Ruyter vindt het fantastisch nieuws: "Nederland is één van de sterkste mensportlanden en als er dan in eigen land een wereldkampioenschap wordt gehouden, is het geweldig dat de organisatie zoveel menners uitnodigt uit eigen land. Het geeft onze menners de mogelijkheid om extra exposure te krijgen voor de mensport en hun sponsors. En dé kans om een WK te rijden, waar normaal gesproken in het buitenland maximaal drie tot vier deelnemers per land worden toegestaan."

Op woensdag 31 augustus vindt de veterinaire keuring plaats gevolgd door de officiële opening van het FEI Wereldkampioenschap Vierspannen. Donderdag 1 en vrijdag 2 september staan in het teken van de dressuur, op zaterdag rijden de vierspanrijders de spectaculaire marathon. Op zondag volgt de ontknoping bij de vaardigheidsproef. Behalve het wereldkampioenschap staan er ook nog nationale spring- en dressuurrubrieken op het programma. Verder zijn er diverse site events en is er gedurende alle dagen een gezellige Outdoor Fair.Er zijn zowel losse kaarten voor de verschillende dagen te koop als een passe partout voor alle dagen van het WK vierspannen. Op woensdag 31 augustus is de toegang gratis.
 

Meer info op: www.outdoorbrabant.nl