9 december 2019

Nick Weytjens wint hoofdprijs Kerstmarathon Scherpenzeel

Voor vierspan ponymenner Nick Weytjens uit het Belgische Zutendaal was het afgelopen zaterdag dubbel feest. Tijdens de Van Veluw kerst indoormarathon Scherpenzeel won zijn rubriek, maar ook de hoofdprijs van 500 euro, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Van Veluw. Uit de hoge hoed met de namen van de rubriekswinnaars werd zijn lootje getrokken.

Nick Weytjens met hoofdsponsor Van Veluw

Jeugd

De wedstrijd in de manege van de Willaerruiters in Scherpenzeel begon met acht jonge menners in de jeugdrubriek. Het was een sportieve strijd en de deelnemers waren aan elkaar gewaagd. De Jan Kuster wisselbeker werd gewonnen door Denise Wassink.

1. Denise Wassink 326.56
2. Stacey Breedijk 333.15
3. Duuk Legemaat 335.12

Prijsuitreiking Jeugdrubriek

Pony's

Enkelspan pony’s

Kees van de Beek plaatste zich overdag als laatste voor de finale, maar zette ’s avonds direct een snelle en foutloze rit neer. Anne Zaayer plaatste zich overdag als eerste voor de finale en kwam ’s avonds dus als laatste in de ring. Ze reed sneller maar op de derde poort rolde een balletje, waardoor ze tweede werd.

1. Kees van de Beek 111.61
2. Anne Zaayer 114.81
3. Cindy Benschop 115.33

Tweespan pony’s

De tweespan pony’s reden snel en de meeste deelnemers bleven in de finale foutloos. Jelle Leliveld was erop gebrand om te winnen en dat lukte. De winnaar liet in de ereronde zien dat hij ontzettend blij was met zijn overwinning.

1. Jelle Leliveld 109.90
2. Maaike Kraay 113.52
3. Dexter Biersteker 116.32

Vierspan pony’s

Roelf Lamein zette als eerste een snelle tijd neer van 127.08 seconden waar Eline Geurs niet aan kwam. Als laatste kwam Nick Weytjens aan de start, die met een razendsnelle tijd over de finish kwam. Onderweg rolden er nog twee ballen, maar die kon hij nog net hebben.

1. Nick Weytjens 126.97
2. Roelf Lamein 127.08
3. Eline Geurs 131.08

Paarden

Enkelspan paarden

Pieter Karelse bleef als enige in deze rubriek foutloos in de finale. Piet de Ronde kwam nog in de buurt maar tikte er nog een bal af op poort negen en was het duidelijk dat de prijs meeging naar het Zeeuwse Kats.

1. Pieter Karelse 109.76
2. Piet de Ronde 115.76
3. Rianne van de Tuin 117.15

Pieter Karelse

Tweespan paarden

Johan van Hooydonk won de rubriek in 2017 en 2018, maar dit jaar kon hij niet bij de tijd van Kees Rommens komen, die de rubriek op zijn naam zette.

1. Kees Rommens 112.69
2. Johan van Hooydonk 117.41
3. Carlo Vermeulen 121.61

Kees Rommens

Vierspan paarden

Bruno Taverniers uit het Belgische Zandvliet verscheen weer aan de start in Scherpenzeel om zijn titel te verdedigen. Hij zette de snelste rondes neer en won voor de derde keer in zijn rubriek.