15 november 2014

Nieuw menboek Riny Rutjens

Tijdens de Rijo International Horse Fair presenteerde voormalig wereldkampioen Riny Rutjens zijn nieuwe boek: Met Gevoel Mennen.


De mensport is een sport van fijne nuances. Het contact tussen de paardenmond, het bit en de hand van de menner staat aan de basis van ons mennen. Hoe beter de harmonie tussen menner en paard, des te fijner en mooier je je paard kunt laten lopen. Om dat fijne contact te verkrijgen, moet je basis in orde zijn. Maar hoe zorg je hiervoor?
Het is belangrijk dat je een paard zoekt dat bij jouw niveau past. En dat je rijdt met een passende koets en een passend tuig. Je moet weten hoe je je paard correct inspant. Hoe je de training moet opbouwen. En wanneer en in welke mate je welke hulpen moet gebruiken.

De afgelopen 25 jaar heeft Riny Rutjens veel ervaring opgedaan in de mensport. Hij heeft niet alleen nationaal en internationaal grote wedstrijden gereden, maar ook ervaring opgedaan bij collega’s, menners begeleid naar de (top)sport en vele paarden opgeleid. Zijn kennis en kunde deelt hij in Met Gevoel Mennen.

Het boekje focust niet alleen op de training, maar ook op het management daaromheen. Zodat jij en je span kunnen schitteren, op welk niveau dan ook.

Auteur: Lieke van Zuilekom-Bousema, prijs: € 17,95, verkrijgbaar via www.rijostables.nl