11 maart 2020

Nieuw model presentatiewagen bij Koetsenbouw De Laat

Internationale enkelspanrijders Saskia Siebers en Rudolf Pestman starten het outdoorseizoen van 2020 met een nieuw model presentatiewagen.

Koetsenbouwer Peter de Laat ontwierp een nieuw model, in eerste instantie vanwege het lengteverschil tussen Siebers en haar groom John Castelijns. Castelijns wilde graag wat lager zitten op de groomszit.
Ook Rudolf Pestman was geïnteresseerd in een nieuwe presentatiewagen. Het nieuwe prototype werd door zowel
Siebers als Pestman goed ontvangen en inmiddels wordt er door beiden enkelspanrijders volop getraind met de nieuwe wagen. 

Aanvallen in de vaardigheid

Saskia Siebers: “De wagen rijdt super: naast het welbekende nabesturingsysteem en de perfecte wegligging is de wagen door de verlaagde groomszit nu nog stabieler geworden. De vaardigheid wordt steeds belangrijker; je moet met snelheid en scherpe wendingen kunnen rijden, dus met deze wagen kan ik dit seizoen weer aanvallen.” 

Rudolf Pestman : Het rijgedrag, dat bij het vorige model al heel erg goed was, is behouden gebleven en de balans is verbeterd. Deze veranderingen zorgen voor een grote stap voorwaarts in het presentatiewagen-segment.
Het oog wil natuurlijk ook wat, dus is er veel aandacht besteed aan de vormgeving. De presentatiewagen heeft een chique model gekregen: het frame van de bodemplaat is toegesneden naar de bok en met de mooie afwerking is het een sierlijke koets geworden. We kunnen niet wachten tot het seizoen begint!”

www.koetsenbouw-delaat.nlAuteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.