13 augustus 2018

Nieuw model Van der Wiel tuig voor winnaar op WK enkelspannen Kronenberg

Eén van de prachtige ereprijzen waar de winnaars van het WK enkelspannen en paramennen in Kronenberg zich op kunnen verheugen, is het nieuwe model enkelspantuig van Van der Wiel Harness, speciaal beschikbaar gesteld door deze meester tuigenmakers uit het Belgische Hamont-Achel.

Tijdens het Wereldkampioenschap dat van 29 augustus tot en met 2 september wordt verreden op de prachtige Grandorse terreinen in het Limburgse Kronenberg, zal Van der Wiel Harness dit nieuwe, innovatieve tuig aan de menliefhebbers presenteren.

Het nieuwe tuig is lichtgewicht en compleet gemaakt en gevoerd met extra zacht leer, dus zeer paardvriendelijk. Het tuig heeft een super pasvorm, speciaal ontwikkeld voor de marathon.


Het hoofdstel is zacht gevoerd en is voorzien van een veiligheidsriempje en aansnoer neusriem, model Claudio. De oogkleppen zijn uitgesneden, waardoor het paard meer naar voren en naar beneden kan kijken. Ook het kapje is uitgesneden voor meer vrijheid van de oren.

Het borsttuig hebben is zo ontwikkeld dat het breder is, zodat het paard meer bescherming heeft. Tevens is dit meer uitgesneden zodat de schouder meer vrijheid geniet. Ook hier is alles zacht gevoerd.

De strengen zijn extra zacht en soepel zodat het paard bij buiging geen harde strengen tegen het lichaam voelt.

De schoft is breder. Alles is gevoerd met zacht leer, ook de zijflappen aan de onderkant zijn extra breed voor het lichtoog, zodat het niet langs het schoft kan schuiven.

De staartriem bevat elastiek, zodat het paard tijdens het galopperen geen last heeft van de culeron. De brede achterbroek heeft dubbele draagriemen, zodat de broek beter op zijn plaats blijft. Tevens heeft het een brede singel, dat meer druk op het borstbeen geeft, zodat het paard meer ruimte krijgt in de voorbeen spieren.

Het tuig is prachtig afgewerkt en is daardoor uiteraard ook te gebruiken voor de dressuur.

Klik hier voor het filmpje.

Klik hier voor meer informatie over het nieuwe tuig.

Klik hier voor meer informatie over het WK Kronenberg.