8 mei 2016

Zonovergoten districtskampioenschappen SWM van Mendistrict Oost

Herman ter Harmsel had het als gastheer voor de districtskampioenschappen SWM van Mendistrict Oost allemaal perfect voor elkaar in Rijssen: mooie dressuurbanen, een selectief vaardigheidsparcours en uitdagende, fraai aangeklede marathonhindernissen in het zonovergoten Twente coulisselandschap. Aan het B-traject was extra tijd toegevoegd vanwege de warmte. 

Paarden

Tot grote spijt van Dennis Peters waren er onvoldoende vierspanmenners met paarden om van zijn rubriek een kampioenschapsrubriek te maken. Hij won zijn rubriek met overtuiging. Na de dressuur en vaardigheid in de rubriek tweespan paard klasse 1, 2 en 3 stond René Schuiling op een tweede plaats. Hij reed een snelle tijd in de marathon en werd daarmee kampioen in deze rubriek. Enkelspan paarden klasse 1 werd gewonnen door Jaap de Vries. In enkelspan paarden klasse 2 wist Edwin Stok, die er goed voor stond na dressuur en vaardigheid, zijn concurrent Arjen Holties maar net voor te blijven. Arjen reed een snellere marathon, maar niet snel genoeg om Edwin te verslaan.
De pechvogel van dit kampioenschap was Jeanette Veldboom. Na een sterke dressuur en 43 strafpunten had ze de beste score van de eerste dag. Ze was ook goed op weg in de marathon, tot ze in hindernis 2 de finish van de verkeerde kant reed en gediskwalificeerd werd. Stefan van der Meijden, die zeker ook niet onverdienstelijk reed, wist mede daardoor de rubriek te winnen. 

Pony's

De rubriek vierspan pony’s werd gewonnen door Marijke Hammink. Ondanks dat ze in de marathon even vast zat in de waterhindernis, eindigde ze in het eindklassement ruim voor Hendrik-Jan van Beekhuiszen. De rubriek tweespan pony klasse 2 en 3 werd gewonnen door Jurgen Bolt, die op alle drie de onderdelen een hele goede prestatie liet zien. De eerste plaats in de rubriek tweespan pony klasse 1 was voor Jaap Sloof. Hanno van Kalkeren stond na de dressuur en vaardigheid op een eerste plaats in de rubriek enkelspan pony klasse 3 en wist deze plaats te handhaven. Mathilde Jutting reed en snelle marathon, maar kon hem niet meer inhalen. In de rubriek enkelspan pony klasse 2 ging Mariet Winkelman met de hoofdprijs naar huis, en in de rubriek enkelspan pony klasse 1 was die eer voor Graciëlla Schut.

Afgelopen weekend in zonovergoten Rijssen werd er op een leuke manier samengewerkt door verschillende menteams. Lex Veeger, marathongroom van Jannes Kinds reed dit weekend met zijn eigen vierspan (klasse 2) een mooie wedstrijd. Tijdens de vaardigheid en dressuur nam hij Marissa Schuiling (Nederlands Kampioen Enkelspan pony) en Alie Greving (team Kinds) mee als groom. Maar tijdens de marathon waren de rollen echt omgedraaid. Twee topmenners (Marissa Schuiling en Jannes Kinds) sprongen achterop bij Lex en reden samen naar de vierde plek in Rijssen.
Lex Veeger

Daarnaast reed Jeffry Kinds (16jr), zoon van Jannes Kinds, zijn mendebuut in Rijssen. Samen met (tante) Alie Greving liet Jeffry zien dat hij het mennen in de vingers heeft. Bijzonder leuk om te zien hoe teams onderling, met ontzettend veel plezier, elkaar helpen en ondersteunen tijdens de competitie.

Jeffry Kinds

Klik hier voor de uitslagen