15 juni 2016

Topsport verzekerd tijdens Slabroekse Paardendagen

De Slabroekse Paardendagen in Uden staan van 24 tot en met 26 juni weer garant voor topsport. Het NK voor de enkelspannen, de districtskampioenschappen van District Zuid voor de klasses 1, 2 en 3, én de laatste wedstrijd voor de paramenners om de KNHS Para Men Trophy leveren een weekend lang sportieve strijd op!


Op vrijdagmiddag beginnen de klasse 4 en de rubrieken enkel- en tweespan paard klasse 3 aan de dressuurproef. De klasse 4 enkelspan paarden rijden dan al hun eerste onderdeel voor het Nederlands kampioenschap. Titelverdedigster Saskia Siebers moet haar beste beentje voor zetten om onder andere Wilbrord van den Broek voor te blijven. Wilbrord zal er op gebrand zijn om in zijn eigen gemeente de titel te heroveren.

De zaterdag wordt een topdag. De menners die op vrijdag al gedressuurd hebben rijden vandaag de marathon en de overige rubrieken starten met de dressuur en vaardigheid. Voor het marathon-onderdeel heeft de organisatie zeven nieuwe hindernissen gebouwd. Alle hindernissen liggen nu compact bij elkaar op het hoofdterrein en kunnen makkelijk door het publiek gevolgd worden.

Op zondag rijden de klasses 1 en 2 de marathon en klasse 4 de vaardigheid. Tijdens de vaardigheid wordt in omgekeerde volgorde gestart; de menner met het beste resultaat in het tussenklassement gaat als laatste het kegelparcours in, zodat de druk volledig op zijn of haar schouders ligt. De paramenners sluiten vandaag de reeks wedstrijden om de KNHS Men Trophy af, waarna de winnaar bekend is.  

Tijdens de Slabroekse Paardendagen wordt ook weer de Slabroekse Buitenmarkt georganiseerd, waar onder andere handgemaakte of vintage spullen, kleding, sieraden, delicatessen, streekproducten en kunst gekocht kan worden. Er is een grote cateringtent met buitenterras en een kadootjeszandbak voor de kinderen. Toegang is gratis.

De publiekstent op het hoofdterrein is het hele weekend open, waar je met een hapje en een drankje kunt genieten van alle activiteiten op de terreinen van Slabroek.

Klik hier voor meer informatie